0
muscat-ottonel
Origine: Franta, obtinut din seminte si introdus in cultura in anul 1852 de catre Robert Moreau, horticultor din Angers
Face parte din Proles orientales
Strugurii : au o lungime cuprinsa intre 12-14 cm, forma cilindrica, uniaxiali, uneori uniaripati, cu boabe dese sau batuti.
Bobul : sferic, culoare galbena aurie, cu un diametru intre 12- 14 mm, miez zemos, gust discret, caracteristic, must necolorat.
Samanta : 5-6 mm lungime si 4 mm latime, de culoare cafenie.
Frunza : are dimensiuni medii cuprinse intre 14-18 cm, lungime si 14-16 cm latime fiind glabra si neteda, in mod frecvent cu 3 sau 5 lobi. Marginea frunzei prezinta dinti marunti, rotunjiti si mucronati, asezati de regula alternativ, un dinte mare si 1-2 mici.
Vinuri: aromate, demidulci sau dulci,bine apreciate, cu o tarie alcoolica de 11,5 -12°, un continut in zahar de obicei mai mare de 20 – 25 g/l, se caracterizeaza printr-o culoare galben-pai, aroma tipica de muscat.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…