In Dobrogea, vita de vie poate fi cultivata oriunde. Insa in Podgoria Sarica Niculitel, la fiecare pas, incotro te intorci, sunt locuri bune pentu vii. Relieful regiunii, format dintr-o succesiune de coline si terenuri plane, larg invalurat, nu ridica probleme pentu viticultura; lumina si caldura sunt peste tot din belsug; solul are o buna structura si fertilitate si contine toate elementele chimice de care vita de vie are nevoie. Apa din precipitatii nu este catusi de putin in prisos, fapt care constitute o buna premisa pentru obtinerea unor vinuri de inalta calitate.
Nu este de mirare ca, dispunand de astfel de conditii, Vinurile de Macin, produse de ALCOVIN, si-au dobandit o reputatie aparte, ajungand in prezent sa ocupe un loc de prima importanta, atat pe plan intern, dar mai ales pe plan extern.
Alcovin din localitatea Macin, judetul Tulcea, str.Viticultori nr. 2, va invita la o degustare profesionala de vinuri specifice Podgoriei „Sarica Niculitel”. Firma detine 200 de hectare de vita de vie, situate intre doua arii protejate: Parcul National Muntii Macinului si Rezervatia Silvica Dealul Chervant.
Pe parcursul degustarii se vor obtine suficiente cunostinte referitoare la: servirea vinurilor ( ordinea servirii, temperatura de servire, etc.), identificarea soiurile de vin, alegerea vinului potrivit felului de mancare pe care-l consumati, diferentierea vinurilor in functie de insusirile si tipicitatea acestora;
In functie de dimensiunea grupului si de preferintele acestuia, se poate opta pentru una dintre cele doua sali de degustare, pe care firma le detine: Pivnita lui Terente si Crama Dobrogeana.
Prima sala – denumita Pivnita lui Terente (dupa haiducul Terente, care s-a nascut la numai 5 km de orasul Macin si care, si-a facut veacul in zona Macinului) are o capacitate maxima de 17 persoane, este intima, in stil rustic-haiducesc-vanatoresc.
A doua sala – denumita Crama Dobrogeana a gazduit prima degustare la sfarsitul anului 2008 si de atunci, a devenit principalul loc de desfasurare a degustarilor organizate de firma. Aceasta sala are o capacitate de 50 de persoane.
In 2013 s-a dat in folosinta un magazin de prezentare si desfacere, destinat exclusiv turistilor, unde pe langa vinurile propuse spre vanzare, noi sau invechite, din toate gamele realizate de producator, turistii vor putea achizitiona si suveniruri;
Structura degustarii de vinuri poate fi personalizata de catre turisti. Degustarea standard, implica prezentarea a sase (6) sortimente de vinuri, cu denumire de origine controlata Podgoria Sarica Niculitel – Vinuri de Macin. Pe timpul degustarii se vor servi : mar, cascaval, paine ( exact cum se serveste de obicei, in timpul unei degustari de vinuri ). Apoi daca turistul doreste, se poate stabili un meniu, pe care sa-l serveasca in timpul degustarii, cum este cazul bufetului suedez, sau dupa degustare. In cazul meniului care se serveste dupa degustare, propunem unul dintre urmatoarele: ciorba de vacuta; friptura de porc, cu garnitura si salata de sezon; tochitura taraneasca, cu mamaliguta si branza, saramura din piept de pasare, cu mamaliguta, bors de peste, peste file dar si placinta dobrogeana, la cuptor pe lemne. Pe langa aceste meniuri au aparut si cerinte speciale, precum cea de 1 Decembrie, respectiv, fasole cu ciolan afumat.
Preturile pentru servicii sunt negociabile, in functie de numarul de persoane din grup si de meniul ales. Degusta Vinuri de Macin!
Galerie foto Alcovin Macin – Pivnita lui Terente si Crama Dobrogeana
Fotografii info-delta.ro
Galerie foto viile Alcovin Macin:
Fotografii Alcovin Macin