miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Macin

Prin pozitia sa geografica, asezat la rascrucea unor importante drumuri de legatura din tinutul dobrogean, orasul Macin se inscrie printre vechile centre urbane ale tarii.

Generalitati

Orasul Macin este asezat pe un platou terasa, strajuit in partea de NE de varful Suluc, la SE de cariere de piatra de la Iacob-Deal si Turcoaia, la NV de culmea Urliga, iar la V de Dunarea Veche.
In partea de N-V a orasului se vad si astazi ruinele cetatii Arrubium. Desi numele este de origine celtica, nici o marturie nu atesta prezente celtice in aceasta asezare. Descoperirea unor monede getice posterioare domniei lui Filip al II-lea al Macedoniei, ca si prezenta urmelor ceramice autohtone din sec.  I.e.n., dovedesc stapanirea geto-daca in aceasta asezare de la Dunare.
Imparatii Vesparian si Traian intaresc apararea castrului roman de la Arrubium cu unitatile de auxiliari (ala I Vespasiana Dardanorum si ala II Hispanorum Aracsconum).
Dupa distrugerile provocate de invaziile carpo-gotice din sec. II, cetatea se reface, pentru ca in sec. V , informatiile sa devina sarace pentru Arubium, cu toate ca izvoarele arheologice ne atesta aici o locuire intensa romaneasca in perioada tarzie a stapinirii imperiului roman de rasarit (sec. X-XIV).
In evul mediu, orasul care s-a dezvoltat pe ruinele vechiului Arrubium, va purta numele de Macin si va juca un rol important in viata economica si administrativa a provinciei.
In localitatea Macin functioneaza o parte a Administratiei Parcului National Muntii Macinului.

Acces in localitate:

Rutier: drumul E87 ( daca se vine de la Braila se traverseaza Dunarea cu bacul la Smardan ) ; si naval pe Dunare

Obiective turistice in orasul Macin

Galerie fotografii orasul Macin:

Fotografii info-delta.ro

Fotografii Aurel Stanica

Fotografii Alcovin Macin

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM