Prin pozitia sa geografica, asezat la rascrucea unor importante drumuri de legatura din tinutul dobrogean, orasul Macin se inscrie printre vechile centre urbane ale tarii.
Orasul Macin este asezat pe un platou terasa, strajuit in partea de NE de varful Suluc, la SE de cariere de piatra de la Iacob-Deal si Turcoaia, la NV de culmea Urliga, iar la V de Dunarea Veche.
In partea de N-V a orasului se vad si astazi ruinele cetatii Arrubium. Desi numele este de origine celtica, nici o marturie nu atesta prezente celtice in aceasta asezare. Descoperirea unor monede getice posterioare domniei lui Filip al II-lea al Macedoniei, ca si prezenta urmelor ceramice autohtone din sec.  I.e.n., dovedesc stapanirea geto-daca in aceasta asezare de la Dunare.
Imparatii Vesparian si Traian intaresc apararea castrului roman de la Arrubium cu unitatile de auxiliari (ala I Vespasiana Dardanorum si ala II Hispanorum Aracsconum).
Dupa distrugerile provocate de invaziile carpo-gotice din sec. II, cetatea se reface, pentru ca in sec. V , informatiile sa devina sarace pentru Arubium, cu toate ca izvoarele arheologice ne atesta aici o locuire intensa romaneasca in perioada tarzie a stapinirii imperiului roman de rasarit (sec. X-XIV).
In evul mediu, orasul care s-a dezvoltat pe ruinele vechiului Arrubium, va purta numele de Macin si va juca un rol important in viata economica si administrativa a provinciei.
In localitatea Macin functioneaza o parte a Administratiei Parcului National Muntii Macinului.
Acces in localitate:
Rutier: drumul E87 ( daca se vine de la Braila se traverseaza Dunarea cu bacul la Smardan ) ; si naval pe Dunare
Puncte de interes turistic:
 

 

 

Localizare pe harta:

Galerie foto a orasului Macin:

     
     
    Fotografii de © info-delta.ro

.

.

.

Fotografii de
© Aurel Stanica

Fotografii de
© Alcovin Macin
DISTRIBUIȚI

Articole din sectiune

Va recomandam sa cititi

Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

Ultima Frontiera, regal la stiuca

Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…