0

Un oras micut si cochet, pe care l-am vizitat de 3 ori si pe care o sa-l vizitez si anul acesta ca-mi place. Daca ajungeti aici neaparat sa mergeti o tura pe la cetatea Noviodunum, este aproape, drumul este bun si se ajunge usor. As fi egoist sa va recomand pagina noastra ce descrie aceasta cetate, cand este un website dedicat in intregime acestei cetati, noviodunum.ro. Daca insistati, puteti arunca un ochi si pe galeria noastra foto a acestei cetati aici.

Ce am mai descoperit in Isaccea? O geamie turceasca dar si o biseriuta asezata in imediata apropiere a unor ruine.

Puteti sa ajungeti si la Dunare, eu am fost extrem de curios sa vad batranul fluviu cum a „modelat” peisajul in zona.

In drum spre Isaccea sa nu ratati manastirea Cocos, situata cu 8 km inainte de oras, venind dinspre Tulcea.

Si sa nu uit sa va prezint si centrul acestui mic orasel:

si Primaria:

DISTRIBUIȚI
Etichete: ,

1 COMENTARIU

  1. Este vorba de bisericuta Sf. Gheorghe, monumnet istoric, care este cunoscuta pentru doua aspecte. Primul se refera la valorosul iconostas de lemn datand din epoca lui Vasile Lupu (cca. 1645), adus aici pe la sfarșitul secolului al XVIII-lea (???) de la fosta manastire Adam (jud. Galati), iar cea de a doua se refera la piciorul mesei de altar, care este un monument funerar de epoca romana.

    Pana in 1988 a fost singura biserica „ingropata” din Dobrogea. Edificiul a fost construit, daca pot zice asa, intr-o „groapa”, iar turla sa nu depaseasca in inaltime minaretul moschei din apropiere,

    „Ruinele” reprezinta o biserica noua, care se dorea o copie a catedralei din Ulm (Germania). Constructia a inceput in 1906 si stopata in 1907, cand forurile ecleziastice au hotarat ca materialele ramase sa fie transportate la Chilia Veche, unde s-a ridicat un locas ortodox dupa planuriel intocmite pentru bisrica de la Isaccea.
    .-= noviodunum.ro a scris ultimul articol: “Soseaua medievala” de la Enisala =-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.