52

Vezi integral Ordinul nr. 8/174/2018 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2018 

UPDATE 22.02.2018: A fost publicat Ordinul privind prohibitia pescuitului pe 2018

 


*nota: textul de mai jos reprezinta info aferente PROIECTULUI DE ORDIN. 

Pe site-ul ANPA a fost publicat proiectul de ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor deprotectie a resurselor acvatice vii in anul 2018.
Conform acestui act, perioada generala de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice in habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.

 • Pe raul Prut si in zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum si in lacul de acumulare Stanca – Costesti se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv.
 • Pe fluviul Dunarea in zona care constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria se interzice pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 45 de zile, in perioada 15 aprilie – 30 mai inclusiv.
 • In zona Garla Turceasca – Meleaua Sfantu Gheorghe pana la Ciotic se interzice pescuitul in scop comercial, recreativ si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si al altor vietuitoare acvatice pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv.
 • In Complexul Razim – Sinoe si lacurile litorale se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial si recreativ al oricaror specii de pesti si alte vietuitoare acvatice, pe o durata de 60 de zile, in perioada 07 aprilie –05 iunie inclusiv.

La stiuca se modifica prohibitia fata de anul trecut, in ce-a de-a 2-a perioada de prohibitie fiind permis pescuitul la artificiale si cu eliberare. Se interzice pescuitul comercial, recreativ si familial al stiucii intre 15 februarie-15 martie inclusiv. In perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv, pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ si a momelilor artificiale, cu eliberarea capturii de indata in mediul acvatic natural.

Pescuitul urmatoarelor specii este interzis tot timpul anului: pietrarul, fusarul, ghibortul de rau, cernusca, salaul vargat, aspretele pecarina , guvidul de balta, guvidul, zglavoaca rasariteana, lostrita, mihaltul, caracuda, coregonul, lipanul, pastravul de mare, sturionii.

In Marea Neagra se interzice pescuitul sturionilor tot timpul anului, cu exceptia pescuitului in scop stiintific; pescuitul guvizilor, pe o durata de 31 de zile, in perioada 1 mai – 31 mai inclusiv; pescuitul delfinilor, tot timpul anului, mentinandu-se bligativitatea raportarii capturilor accidentale de delfini inclusiv din ZEE (zona economica exclusiva); retinerea la bord a femelelor de rechin gestante, pe toata perioada anului; pescuitul rechinului, detinerea si comercializarea acestuia, in perioada 15 martie – 15 aprilie inclusiv si in perioada 15 octombrie – 30 noiembrie inclusiv

Prohibitia pescuitului in scop comercial, familial si recreativ a scrumbiei de Dunare este ca de obicei stabilita pe sectoare si perioade, fiind detaliate pe larg in proiectul de ORDIN .

Asa cum scriam intr-un alt articol despre propunerea inaintata de ARBDD cu privire la retinerea unor capturi din anumie specii in Delta Dunarii, iata ca aceasta se concretizeaza in propunerea de Ordin.
Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” pescuitul recreativ este permis numai cu eliberarea capturilor de somn, stiuca, crap, salau . Populatia locala cu domiciliul in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii ( detinatoare de permis de pescuit familial) face exceptie de la prevederile prezentului alineat si poate practica pescuitul recreativ in conditiile prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, cu modificarile si completarile ulterioare.

Vezi integral proiectul de ORDIN publicat pe site-ul ANPA

 

DISTRIBUIȚI

52 COMENTARII

 1. Cu cât avem reglementări mai multe si ma absurde cu atât scad si populațiile de pești.Sunt situații când un kg de peste ma costa 500 de lei.Costuri;deplasare ,cazare,hrana,barcă,scule,taxe,etc.Majoritate pescarilor sportivi respecta regulile ,dar mai ales regulile naturii si de bun simt.As dori sa putem merge la pescuit tot anul,în natural,situație care ar produce efecte benefice pentru toata lumea.Venituri pentru populația zonelor de pescuit,consumurile specifice,evitarea aglomerație,supravegherea zonelor împotriva braconajului,venituri pentru administrații.Suna puțin utopic,dar va invit sa aprofundati ideia.Pretul kg de peste pare exagerat dar nu este.Fir întins si minte limpede!

 2. Am vrut sa scriu un comentariu mai lung da’ , duce-ti-va dracu de javre !!! Cum morții matii sa dai lege prin care te compari cu Germania sau Elveția sau mai știu eu , când poliția de frontieră cara sacii de peste braconat (Lătești Borcea) ???:))))Când găsești peste sălbatic la toate magazinele pe timp de prohibiție ,când pe Dunăre sunt întinse plase monofilament pe timp de prohibiție ,(Orbu Stăncuța Brăila)când stai seara la foc și te saluta din mers băieții de la „electrica ” , (Giurgeni Vadu Oii)când pe apa mare,(debit crescut) dai drumul la apa netratata din statiile de epurare ,(Raul Buzău ,)când faci o sesizare va se aruncă gunoi cu buldozerul in apa cu poze cu filmare cu tot și te cheamă la ei sa faci reclamație scrisă..Buzau pod Mărăcineni).când suni la 112 și reclami că e unu cu o parașuta pe gârlă și are 100 de kg de scobar in prohibiție și pe voi va doare la măciucă (timp de 2 ore nu a venit nici dracu am plecat și noi și braconierul)..(Buzau Vadu pasii)când râurile și pârâurile sunt pline de țevi prin care se scurge rahat de la cei ce locuiesc pe lângă ele ,toata Romania)când încă se mai cara gunoiul „la gârlă „( Toata Romania) când etc etc (tot toată Romania. Atât timp cat se întâmplă cele enumerate mai sus, cu respect , mă cac pe legea voastră (e făcută pentru voi ce furați tara asta în consecință e a voastră).Sa auzim de bine !!! P.S. Sa știți că nu am vrut sa scriu mult !!

 3. Domnilor stiuca cea mare se afla la DD bar nu are carlig si nici fir asa ca acabelele sunt dune s-au cum se stie be ls turci sugiucul este mai dun decat acabeaua bar acolo unbe exista vointa nu exista puterinta iar baca ne uitam la DD cu strungareata lui ar putea manca ori ce peste ;nu iar romane nimican gat

 4. Ma mir ca un om ca dl Musatescu n-si da seama ca DD nu este o balt inchisa, care se poate goli de peste,de pescari sportivi. Unditatii nu pot influenta cantitatea de peste din DD chiar daca se pride si cele sub dimensiunile legale. In schimb, sub masca pescuitului permis celor care locuiesc in delta, dau friu liber la pescuitul la tot ce se misca. Daca s-ar iterzice de tot pescuitul in DD, pe o perioada determinata ar putea da rezultate. Asa, lasind localnicii sa prinda 3kg/zii , neavind nicio jena ca eventual noi pescari sportivi vedem ce fac, o sa faca prapad. Asa se intimpla si cu padurile care au fost furate, nu de sateni cu caruta, ci de cei cu bani si relatii.

 5. sint un cetatean pensionar si atita lucru ne mai ramasese sa ne inecam amarul o data de doua ori pe an le pescuit, dar acesti domni de la PSD care din 1990 incoace au vindut fabricile si uzinele la fier vechi fara sa creeze ninic in loc impreuna cu toti care sau perindat pe le guvernare,au vindut pamintul romanesc la strini impreuna cu toate resursele ,au vindut fabrica de diamante padurile lui Soros si adeptilor lor si multe altele care nu ar avea loc sa le scriu aici,sau gindit ei sa ne interzica sa nu prindem anumite specii de pesti ca si cum am saraci fauna dunarii in timp ce ei impreuna cu dragnea a pus stapinire pe bratul dunarii veche din mahmudia interzicind pescuitul in acea zona si in altele,in timp ce ei prin diferite afaceri si legaturi pescuiesc industrial zilnic saracind fauna dunarii ,acesti domni care au creat aceasta ordonanta de interzicere de a pescui crap stuca si alte specii ca si cum noi pescarii amatori saracim dunarea si afluentii ,toti sint o rusine a Romaniei nu se mai satura nu mai au ce fura acum au inceput sa se certe intre ei pe ciolan vor vedea dumnealor la alegeri cite voturi vor mai avea si daca vor mai fi vreodata la guvernare si priviti si la marea lor sedinta si alegeri care a avut loc o mare mascarada politica sau facut de ris nu numai in tara ci si in strainatate oamenii care iau slujit pina acum leau dat cu piciorul si la alegerile de apel facute dinainte sau ales intre ei mintindui pe cei care ar fi vrut sa candideze intrun mod obraznic sfidator mare rusine domnule dragnea iti va veni si tie rindul cit de curind cu ce tea derranjat pescarii amatori sa le pui interdictie la pescuit anumitor specii de ce nu ai scris in ordonanta sa nu avem voie sa pescuim decit fite pe girla rusinos din partea voastra PSDule

 6. Cea ce se antampla acum ne arata ce fel be gospobari suntem si calicia unora care nu le pasa ca cei care traiesc in belta antro dunazi vor fi propriile victime vor ramane cu stuful si cu tintarii eu unul merg an belta be 50 ani o bata pe luna inbiferent be anotimp pentru ca acolo trecerea timpului e altfel si ma ducur be orice clipa be liniste bar vreau sa fac si un dors be peste si o saramura va rugam bomnilor cei care reprezentati cu atata manbrie rdbb nu ne luati si aceasta placere be a sta an sanul naturii si be a privi ziua acele pasati ale beltei iar noaptetea acele constelatii minunate care ne fac sa visam la marea captura fiinbca asa suntem noi nu ca voi

 7. Am citit cu atentie toate comentariile voastre. Din pacate pentru noi, pescarii de rand, daca vrem sau nu, proiectul de lege se va transforma in lege in cateva zile. De ce? Pentru ca asa vor EI. Pentru ca EI pot… asa cum a declarat un reprezentant „de seama” al guvernului nostru ROMANESC. Si daca priviti media romaneasca o sa va dati seama ca hotia din tara asta e pe cale sa fie legiferata incet-incet si majoritatea vom privi cum minoritatea ne va lua si painea de pe masa la un moment dat. Nu vedeti ca totul este pe fata?
  In tarile mai la vest de noi exista organe de control care-si iau in serios menirea si nu sunt la mana nimanui, nu platesc spaga si sunt nemilosi cu cei care incalca legile pescuitului. La noi daca te-a prins, dai un telefon si vine cineva sa garanteze pentru tine ca nu se va mai intampla si ai scapat. Numai un prost ajunge sa plateasca amenda sau mai rau, sa se trezeasca cu vreun proces penal. De obicei acei prosti sunt pescarii din tarisoara asta care viseaza un an intreg la acele 5-7 zile in Delta, unde poate se vor intalni cu captura vietii lor. Asta pentru ca pana nu vor mai trece cel putin 10 generatii (Brucan era poet) lucrurile vor ramane la fel in tara asta.

 8. Mai oameni buni……voi va vedeti ceea ce scrieti si discutati ????? Ia feceti voi o socoteala simpla = doua luni prohibitie+restul lunilor de iarna = bvvvvvvvvvvv au iesit cateva in care putem sa dam si noi cu batul in balta in cazul in care mai avem ce prinde. Si acum urmeaza surprizaaaaa ….. eu sunt din Jud. Olt si vreau sa va spun ca in perioada prohibitiei gasesti ditamai crapul sau carasul , ori cum am fost la rapitor ( namila de stiuca si salau) ….. si atunci ?????? Ceea ce va povestesc se vede ZILNIC pe podul de peste Olt unde trec si politisti si judecatori si altii inclusiv acei zisi jandarmi care ne controleaza pe balta fara drept. De cand au ei dreptul sa controleze fara un angajat de la filiala ????????????????

 9. Domne’numai vorbe,da lăsați oameni sa prindă pește,sa-l mănânce, ca si asa nimeni nu-l crește sau populează,daca nici peștele lăsat de Dumnezeu nu mai avem voie atunci ce?voi ăștia cu Vrajeala voastră ca eu îi dau drumu,ca ala il ia prea mic,ca alea alea…vorba domnului de mai sus:pai ia luativa si de cormorani si de ăștia „in scop științific”. Ba nene sunt alte necazuri in Ro.nu pescuitu ca si asa nimeni nu o sa tina cont,oricum daca vreti să faceți ceva pt.pescuitul din ro.blocați plasele baaa nene nu unditari.

 10. Nu doresc sa intru in polemici ci doar să-mi spun părerea după 35 de ani de Deltă.
  În ultimii 15 ani nu mai pescuiesc decît în Deltă de 2-3 ori pe an (4-5 zile/campanie).
  Sunt pescar de știucă dar 1-2 zile mai dau și la crap sau somn – depinde de sezon.
  Cei care consideră că sistemul C&R poate duce la creșterea populării cu pește în Deltă, ori sunt pescari de baltă C&R, ori nu a fost niciodată în Deltă. În Deltă niciodată nu te duci ca la ”pomul lădat”. În fiecare an am cîte o campanie cu rezultat zero, peștele fiind foarte sensibil la schimbări de nivel apă, curenți, vreme, direcție vînt, ai sanse să nu prinzi nimic.
  În ultimii 10 ani merg la Sulina pentru că sunt ”știucar” și am întâlnit un om EXTRAORDINAR care mă duce la ștică dar, efectiv îmi impune reguli legate de cantintate și dimensiuni (nu dau nume). Este adevărat am întâlnit și ”pescari” care opreau chiar și ”stilouri” nu numai ”mîrlițe”. Eu am semne de măsură pe copastie și știucă sub 42-44cm eliberez.
  De la un an la altul ”boala” se agravează – pe perioada de vară nu se mai găsește pește nici la cherhana (sunt situații cînd pensiunea unde stau în Sulina ajunge să cumpere crap de Dunare de la Metro ….)
  Marius, care mii de pescar cu mii de lansete ??? Cei care au ”zeci de lansete” (de fapt ilegal !!!) dau la trofee, folosesc multe lanste să crească șansa de reușită și nu sunt interesați de ”mărunțiș” – sunt zile cînd nu văd o trăsătură la ”zecile de lansete”. Pe de altă parte, cei care ”rad tot” nu dau cu multe lanste pentru că dacă dai la ”mărunțiș” și ”razi tot” nu poți da cu mai mult de 2 lansete. Cînd am dorit să-i inoculez microbul fiului meu cel mic (acum 15 ani), prima zi am dat cu 1 lansetă la crap și 2 la ”albitură” cu rîme, viermuș, etc – nu ne descurcam nici cu 2 lansete. Ziua următoare am mers la știucă și norocul începătorului a avut o captură de 4.5 Kg.
  Dacă mergem pe aberația C&R că datorită ”cîrligarilor – așa ne numesc localnicii” nu mai există pește ce facem cu miile de pelicanii și zecile de mii de cormoranii. Le punem botniță ??? Pentru cine nu știe pelicanii, mai numeroși decât pescarii sportivi consumă zilnic cîteva kg de pește dar cormoranul, mult mai numeros consumă mult mai mult (pe cap de vită furajată) – umple gușa, după 2 ore vomită și mănâncă iar…
  DE CE MAI ESTE PEȘTE ÎN DD ???
  1. Colmatarea tuturor canalelor și ghiolurilor – nu mai asigură circulația și respectiv oxigenarea apei
  2. Braconaj
  3. Poluare
  4. Lipsa de informare (vina ARBBD) și aplicarea legii existente
  Să le luăm la rînd:
  1. Colmatarea tuturor canalelor – nu mai asigură circulația și respectiv oxigenarea apei
  – Cei care mergeți în Delta Dunării ați văzut vreo dragă în ultimii 27 de ani ??? Eu nu
  – Canalele săpate de Ceaușescu își arată ”colții”. Cînd un volum de apă îl împarți pe mai multe canale, viteza scade și depunerea aluviunilor este evidentă.
  – Alte țări riverane Dunării draghează chiar Dunărea
  – Peștele este foarte afectat de lipsa de circulație a apei (oxigenare), în special puietul
  – Datorită colmatării, în ultimii ani, datorită ”încălzirii globale”, pe perioada de vară apele devin neoxigenate, piuetul moare, peștele mai mare migrează în Dunăre, dar Surpise: ”sărătura” din Mare intră în Dunăre.
  – În ultimii 27 ani am văzut o singură lucrare care a durat mulți ani și este un dezastru (Deversorul de pe Canalul de Centură Sulina). S-a închis un canal exitent către Mare și s-a făcut o trecere pe sub digul Sulina-Sf.Ghe prin tuburi de ciment subdimensionate și plasate incorect. Rezultaul ??? Canalul nu mai asigură circulția (oxigenarea), iar după ce se depun icrele primăvara la partea ridicată a apei (mai cald), dacă apa scade, icrele rămân ”pe mal”. În partea inferioră apa devine ”stătută” și peștele fie moare, fie migrează

  2. Braconjul
  – Așa cum a semnalat deja Gaby, pe Lacul Roșu și Roșuleț sunt km de setci
  – Vara trecută, mergînd cu prietenul care mă duce la știucă pe Dunarea Veche către Letea la părinții lui, am văzut setci puse transversal pe întreaga lățime a brațului la fiecare 2-300 m, pescuitul fiind interzis acolo iar setca cu atît mai mult
  – Cei autorizați folosesc mai multe scule decît au dreptul
  – Alții, care nu sunt autorizați, copiază seriile de pe placuțele sculelor autorizate iar cînd la controale, inspectorii verifică seria, scula apare autorizată dar de fapt este o ”clonă”
  – Acum 2 ani pe drumul de intoarcere din Lumina către Sulina, 2 bărci cu setci ieșeau din Litvin (rezervație) iar prietenul care mă duce în baltă, m-a rugat să nu zic nimic că nu îi cunoaște (deci nu erau Sulinari, probabil din Caraorman) și pot fi agresivi
  3. Se utilizează curent electric la greu (ăsta chiar rade tot)

  4. Poluarea – deja prezentată de Dorin

  5. Lipsa de informare (aici Marius prezentat parțial situația)
  – Am întâlnit mulți tineri pescari care habar nu aveau că există limite minime ale dimensiunilor peștilor ce se pot reține, motiv pentru care opreau și ”mîrlițe” sau ”moace”(caras, roșioară, platică nu sunt importante). Se mai întâmplă să prinzi o ”mîrliță” care a înghiți năluca și greu să o salvezi (mai des se întâmplă la ”moacă”) dar eu eliberez chiar dacă sunt convins că nu vor trăi (cel puțin devine hrană pentru alți răpitori sau păsări).
  – Vara trecută (vezi mai sus drumul pe Dunărea Veche către Letea ), după ce am observat numărul mare de setci, am văzut un grup care pescuia de pe mal (la Stoiancă pentru cine zona). Am rugat prietenul să tragă la mal să văd dacă au prins ceva și să înțeleg dacă ”sărătura” din mare a ajuns și pe Dunărea Veche. Erau 3 băeți și 3 fete veniți la distracție și fără pretenții de mari pescari. Le-am spus că nici nu o să prindă ceva important pentru că dau exact între 2 setci. I-am întrebat dacă nu le este frică să dea acolo și mi-au răspuns mîndrii că au permise … Le-am spus ca nu suntem de la Biosferă dar cînd le-am explicat că pescuitul pe Dunărea Veche este interzis, și le-am arătat pe site (aveam semnal GSM) au zis că i-a trimis un localnic din Crișan dar s-au speriat (mai ales fetele) și au strîns cele 2 lansete și undița.
  Deci ar trebui reintrodusă o taxă pentru permis, iar din acețti bani, ARBBD-ul, la emiterea permisului să furnizeze și lista zonelor unde se poate pescui.
  Din acești bani ar putea să monteze indicatoare de avertizare, să crească numărul personalului, etc.
  Nu știu cîți plătesc acea taxă de ședere în Deltă, cîți știu că trebuie plătită ți ce se face cu banii.
  Nu suntem în stare să accesăm fonduri UE pentru alte obiective dar pentru dragarea și curățire Deltei.

 11. Un pescar „de băț” prinde maxim 25kg de peste pe an(merg odata pe an in delta)….cel cu plase,varsii,setci,etc prinde 5000 kg pe an,iar braconierii…”FARA NUMAR”…
  Ultimele doua categorii,dau si spagile de rigoare celor din zona de control si administratie…
  Fir intins!

 12. Buna ziua,

  Ma adresez administratorilor acestui site in speranta ca o sa reapara in topic comentariile lasate de mine , referitoare la acest subiect .
  Am postat un comentariu pe doua dintre discutiile lansate si nu le mai gasasc ????Nu au fost dure ca sa fie cenzurate !!

  Multumesc

  • Buna ziua,
   Nu am cenzurat nimic. Probabil au intrat in SPAM si din pacate acesta este sters fara sa ne uitam ce este pe acolo fiind un numar mare de mesaje acolo.
   Ne pare rau ca nu va regasiti mesajele. Pe viitor o sa incercam sa extragem mesajele ok care dintr-un motiv sau altul ajung in SPAM.

 13. Am venit ieri din Delta, unde am traversat de la Sulina Pina la SF Ghe. M-am ingrozit Cate please am vazut pur si simplu nu stiam pe unde sa Mai trecem, guri de canale inchise complet, plase foarte lungi de 400-500m. L-am intrebat pe barcagiu daca chiar toti pescuisc legal findca multe erau prinse doar cu peturi nu cu plute. Raspunsul lui a fost ca peste 80% sunt ilegale dar ca stiu ei cum fac… Seara foarte intrigat proprietarul mi s-a plans ca turistii prind tot pestele si iau tot puietul dupa care la Masa Mia servit o ciortanica de maximumum 700g pe post de crap..
  Vreau sa spun ca am vazut pe traseu 50-60 de pescari(de icrele) si nici macar un singur pescar sportiv lucrul absolut verificabil…..credetima fac prapad si tot ei se plang la oricine ii asculta….
  Alt pescar spunea am bagat 50000lei noi in scule, platesc cam noua mii de lei la stat trebuie sa recuperez bani de benzina si de pe salupa sa dau peste peste tot si trebuie sa si produc Nu iert nimic cand prind…

 14. Ceea ce cred eu că trebuie făcut
  -scoaterea marilor exploatații agricole din Delta (mii de hectare îmbăcsite cu chimicale care ajung in pănza freatică , zeci de turme de oi și vaci care pasc …unde….în ….Rezervația Biosferei….bla bla … patrimoniu UNESCO bla bla………………….păi io zic să ne hotărîm …ori ete CAP sau IAS ori ce ziceți voi )
  -constituirea unui grup (organ ) de control pe tot arealul Deltei din militari, polițisti , Jandarmi , detațati din toate județele (mai puțin Tulcea ) care să fie rotiți la 45 de zile
  -interzicerea concesiunilor de teren ori luciu de apă (am surpriza să constat că un individ (cred …senator)a pus stăpănire pe un dig (Sireasa ) ca și cum era construit de el sau moștenit de la familia lui
  -iterzicerea vînatului în Deltă (vînătoarea în Deltă este complet scăpată de sub mînă )
  Sînt multe alte măsuri ce pot fi loate dacă vrem ca acestă mirifică Deltă să o putem lăsa moștenire nepoților…..dacă vrei…poți..

 15. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Nicolae Dimulescu: „Propunerea privind pescuitul sportiv în regim No Kill a venit din partea ARBDD dar nu am introdus-o în ordin. Nu suntem pregătiţi la ora actuală pentru o astfel de activitate.
  Catch & Release se poate face în incintele private. În mediul natural nu vom impune o astfel de regulă. Pescuitul amator în mediul natural se supune însă şi el unor reguli”.
  Decizia ANPA are la bază şi consultări cu primari din teritoriul RBDD care i-au solicitat preşedintelui Nicolae Dimulescu să nu introducă regulă Catch & Release în oridinul de prohibiţie.

  citat din ziaruldetulcea.ro

 16. Sunt de acord cu aceasta masura daca s-ar crea o reciprocitate, in sensul ca si pescarii profesionisti ( cei cu plasele) sa dea drumul la peste, asa mi se pare ca s-ar putea face ceva in DD.

 17. PROIECTUL A FOST RETRAS DE PE SITEUL ANPA.
  ASTEPTAM O NOUA VERSIUNE IN CARE SA SE TINA CONT DE AMENDAMENTELE DEPUSE DE NOI PESCARII SPORTIVI

 18. A sustine ca pescuind cu undita se poate face prapad si se decimeaza fauna piscicola, e o mare timpenie.Sunt pescar de copil si am convingerea ca experienta a mai tuturor pescarilor unditari e similara cu a mea : dai „lovitura” o data si pleci cu traista goala de zece ori.A pescui nesportiv poate fi o problema, dar doar de etica.Dpdv economic, este o problema atit de mica prin comparatie cu dezastrul provocat de braconajul electric sau cu plase, incit efectele punerii in aplicare a unui asemenea proiect vor fi insesizabile.In plus, si spun asta avind toata simpatia pt localnicii din delta,cita vreme se face referire strict la pescuitul recreational, de divertisment, si nu de subzistenta,de ce turistul ar trebui sa elibereze pestele si localnicul nu.Repet, nu e vorba de a muri si capra vecinului.Sesizez doar inteligenta celor ce ne decid pina si petrecerea timpului liber.

 19. Ar fi de ajuns sa se aplice legea in vigoare si nu ne-am mai face atatea probleme. De fapt prin acesta masura se clarifica anumite lucruri in dd, cum ar fi favorizarea pescuitului industrial. Si asta o spune chiar dl Malin Guvernatorul in interviul de la Digi 24 „am luat masuri pentru a limita pescuitul industrial prin marirea ochiului la plasa si practicarea pescuitului sportiv doar in regim C&R”
  Da, s-a marit ochiul la plasa, dar s-a marit si perioada in care este permis pescuitul la plasa. A arata cu degetul spre unditari este jenant. Prin aplicarea acestei masuri se incurajeaza mascat pescuitul comercial.
  Sa nu uitam ca dd a intrat in patrimoniul mondial al UNESCO in 1991, fiind clasificata ca rezervatie a biosferei la nivel national in Romania si ca parc national in taxonomia internationala a IUCN. Asta insemna niste reguli de respectat. Ceea ce se intampla acum practic se da liber la exploatare industriala, asta pe langa tot ce se mai intampla aiurea in delta, gen agricultura si pesticiele ei. Numai rezervatie nu se numeste ce-i acum dd.
  S-a cerut vehement de catre grupurile de interes desfiintarea rbdd si preluarea gestionarii dd de catre localnici. Foarte grav!!!!! Nu avea cum sa se intample acest lucru, insa se pare ca in spatele cortinei s-a ajuns la un compromis prin aplicarea unor „penalitati” comunitatii de pescari sportivi si usor, usor excluderea lor din dd si crearea unui drum liber si fara de oprelisti pescuitului comercial.
  Din pacate pentru noi pescarii sportivi, Dl Malin Guvernatorul a uitat de comunitatea din care s-a ridicat si a inceput sa joace dupa cum ii canta interesele pescuitului comercial. Nu asa se protejeaza dd, ci asa se protejeaza interesele unora!

 20. Sunt total de acord cu aceasta masura care e va impune in delta. Daca ar fi dupa mine ar extinde pe o perioada de 5 ani in toate baltile si raurile din romania. Ceea ce se intampla acum la noi este un genocid. Numai sa va uitati pe facebook, acolo unde au acces numai un mic procent din asa zisii pescari. Vedeti ce se posteaza. Saci intregi de pesti, cate 4-5 somni mari retinuti pe partida, zeci de stiuci, pesti subdimensionati, etc. Totul e pe fata, un adevarat genocid tolerat de gasti de indivizi erijati in admini si moderatori de grupuri, oameni care in cardasie inchid gura oricui semnaleaza o neregula, un abuz, o incalcare a legii. Ganditi-va ca ceea ce se vede pe facebook este doar un 2% din ce se intampla cu adevarat pe baltile noastre. Ceea ce vad eu, vedeti si voi si vad si cei care propun astfel de masuri si le dau dreptate.
  Da, o sa ma afecteze si pe mine, pentru ca si mie imi placea sa iau 2-3 pesti acasa. Dar, ma gandesc ca in cativa ani de restictie poate ne revenim ca natie si vom intelege cum se face un pescuit civilizat atunci cand se va da drumul iarasi la retinerea pestelui.

  • Un guvernator nesimtit care se leaga de pescarii din alte judete, precum ca vin si-si incarca masina cu peste ca sa mai reduca din cheltuieli.Numai pentru aceasta declaratie si ar fii trebuit demis imediat.
   Sunt din Timisoara si vecinii nostrii, au si ei Dunare (Serbia ,Ungaria ).Culmea e ,ca Dunarea lor are peste, a noastra nu.La sarbi nu exista prohibitie pe Dunare de exemplu…Merg de vreo 15 ani numai in zona Chilia…concesionata asa cum e…inca e o zona virgina…frumoasa…Este peste dar e acoperit de apa…Pescarii de incinte, cei cu C&R, sunt pe ultimul loc cand e vorba de prins peste…nu prea au ce sa elibereze pentu ca nu stiu sa prinda…sau prind doar poluind apa cu tone de atractanti ,boiless etc…spre bucuria comerciantilor de astfel e produse…Pescari putini…drumuri grele…japca la tot pasul…concesiune…etc…Nu merg in celelalte zone datorita turismului de masa…si a barcilor cu motoare supradimensionate…care te arunca pe mal daca esti intr-o barca mai mica…
   Peste putin,la cautare…cu barca…Dar te bucuri cand…e prins de tine si muncit…Te bucuri de el si in ceaun…e pestele tau…trofeul tau…e cel mai bun.Exact ca la vanatoare…acolo nu exista C&R…exista taxe,corecte si fonduri bine gestionate…
   Concluzie :Am costuri ca sa merg in Delta…mai mari decat orice varianta aflata la indemana…
   In Spania se poate ajunge cu avion lowcost …la un pret mai mic decat transportul pina in Delta…In Ungaria ,Serbia ,exista locatii unde poti venii cu traista plina de peste…In Serbia de exemplu ,se poate merge la cazari de 5 Euro pe noapte…cu 5 Euro plata baltii…3 capturi se pot lua acasa(crap,somn ,salau )…una dintre ele peste 5 kg(oricat )…iar caras oricat…Balta e la 150 km de Timisoara….salbatica si bine administrata…Prin urmare variante sunt.Nu trebuie sa merg in Delta sa manc sau vand pestii d lui guvernator…
   Este foarte gresit, a crede, ca pescarii sportivi decimeaza pestele…Daca, simplele reguli: 5 kg pe zi etc…(sau 3 sau oricat…) ar fii respectate…ar fii suficient…Braconajul intensiv si poluarea sunt factorii majori, de departe…care duc la disparitia pestelui…Mergeti si faceti un control inopinant ,sa vedeti cat peste au pescarii de Delta…in cos…O sa va minunati sa vedeti ca marea majoritate sunt cu cosul gol…raman cu aerul,tantarii si amintirele…
   Profesionistii,braconierii…cei care incalca regulile ei sunt si ar trebui sa fie tinta organelor de control…
   Dar tipic romanesc…e mai usor sa stai intr-un fotoliu de guvernator si sa interzici la toti sa puna un peste in ceaun…Si nu comparati tari pecum Germania,Elvetia etc…Sunt tari bogate ,chiar daca le dai stiuca,somn sau crap…nici nu vor sa auda de el pt al manca…
   Propunerea mea este sa creasca taxele pt Delta,permise de pescuit etc iar cu banii obtinuti sa se constituie echipe de Rangeri profesionisti si educati…cu tinuta morala care sa pazeasca aceasta avutie a noastra …DELTA DUNARII…Exista un Canal TV…CBS-Paza de coasta…in Australia cred…pt infractiuni privind braconajul:,arestari ,confiscari masini…legi foarte bine puse la punct…Asta e singura solutie…
   Si nu uita ca acei Clujeni,Timisoreni,Ieseni etc care iti fura tie pestele din DELTA se cheama turisti.Ei fac mii de km,se opresc la pensiuni…consuma carburant…consuma, in Romania…si aduc un venit la bugetul statului mai mare decat cele cateva kg de peste pe care le insinuezi…
   Iesi pe „strase ” cum ar zice nemtii si pazeste Delta d-le guvernator ,nu din fotoliu…

   M-am intins cam mult…asa ca :..fir intins si peste in ceaun la toti pescarii adevarati…

   • Aveti dreptate , dar nu cu taxe marite ( ca si-asa DD a ajuns un lux si pentru pescarii sportivi-amatori) se pot face echipe de Rangeri care pot face controale . Sa nu uitam ca ARBDD-ul are un buget de la stat si nu unul oarecare . Eu ma-ntreb ce face Arbdd-ul ? cheltuie banii numai pe salariile celor din birouri, pe plimbari prin lume…stim cu totii cum se cheltuieste banul public. Trebuiesc implementate programe pentru protejarea Deltei dar si pentru turisti .Delta nu trebuie sa devina Zona Inchisa Publicului pentru ca atunci chiar nu-i mai controleaza nimeni, nu va mai fi nimic la vedere. …Si mai trebuie eliminate indiguirile care s-au facut ptr agricultura , refacerea vechilor balti , sa aiba pestele unde se inmulti. Toti proprietarii de pensiuni din Delta , SUNT ANGAJATI LA ARBDD ( sau rudele lor ) …aici DNA-ul DOARME !!! Se pescuieste cu aparate de curent la lumina zilei …cu stiinta lor si a Politiei de Frontiera , de multe ori chiar ei . Nu se va schimba nimic pentru pescarul sportiv , disciplinat si care vine in Delta 3,4 zile sa simta natura , sa prinda peste , sa-l elibereze dar sa poata sa-si faca si placerea , bineinteles in limita bunului simt . Decat sa interzici camparea in DD mai bine amenajezi anumite zone cum trebuie , sa aiba omul unde sta. Dar NU …. de ce sa campeze cu cortul si sa nu plateasca la pensiune ( care e a noastra , a smecherilor ce dam legi tot in favoarea noastra ) . Sa amenajeze locuri de pescuit si campare , sa puna cosuri de gunoi , sa ofere conditii si apoi sa puna TAXE , dar sa dea si amenzi foarte mari celor ce polueaza sau distrug natura.

   • Domnule Dorin mi-a facut mare placere sa citesc comentariul dv. Se vede ca in Romania mai sunt si pescari cu mult bun simt si putina carte. Respectele mele!!!

 21. Noile legi care vor guverna in DD , nu au nici o legatura cu combaterea Braconajului. Ci cu inchiderea DD si crearea de posibilitati pentru smecheri , care sa concesioneze ieftin zone, sa le exploateze fara cap si sa scoata bani. Braconajul se face industrial cu buna stiinta si acceptul autoritatilor iar aia care nu cotizeaza , ajung la TV ca trofeu al celor care combat braconajul. Nu este nevoie de noi legi atita timp cit cele in vigoare nu sint respectate deloc. In atitia ani de pescuit in Delta, doar de doua ori am fost intrebat de cantitatea de peste pe care o am . Nu se fac controale absolut deloc. Cei care ar trebui sa amendeze pe cei care campeaza, nu fac altceva decit sa treaca sa isi ia „dreptul” si inchid ochii la mizeria lasata de unii pescari.
  Legile in vigoare , prevad , interdictia de campare, cantitatea de peste, interzis braconajul.. etc. De ce nu se respecta si nu se pun in aplicare legile?.
  Cit despre acei pescari adepti ai Catch and releas, pot sa le spun ca ar trebui sa militeze si pentru vinatoarea catch and release. Ca de’… de ce sa pleci co o caprioara cind poti sa ii dai drumul dupa ce ai impuscat-o.
  DD va deveni un lux pentru multi, si peste ani vom vedea cum va fi plina de turisti straini care isi permit sume aberante sa stea in pensiuni ” ecolorgice” cu asfalt la poarta, iar romanii se vor uita la documentarele despre DD de la F & H chanel. Cu asta vom ramine.
  Cu alte cuvinte, interzicerea de pescuit sportiv cu retinere , este o masura care nu are legatura cu lipsa pestelui. APLICATI LEGILE in vigoare si va fi mai bine fara sa veniti cu aberatii.

  • In delta, dupa revolutie, s-a vanat tot ce se putrea vana, animale, pasari, pana ce nu a mai existat nimic. Imediat au impus interzicerea vanatului in delta. Au terminat cu vanatul, au pescuit sturionii (carau sturionii si icrele de la Sf.Gheorghe cu elicopterele, ca sa nu-i opreasca vreun politist pe sosea pana la destinatie), apoi au interzis pescuitul la sturioni ca nu mai existau. Acum de la revolutie incoace se tot braconeaza, dar in ultimii 2-3 ani electrocutau fara nici un stres (ziua in amiaza mare am vazut o salupa (barca) cu 5 persoane -toti aveau ocupate locurile pe activitati – cum aparea un peste la suprafata se intorceau si-l luau cu pataca-. Am inceput sa-i fotografiez cu telefonul si la un moment dat m-au observat si au plecat….). Deci despre ce ordine vorbim in delta… ???? Legile si ordinele date sunt pentru prosti….

 22. Marius, care miile de pescari in delta ? Anul acesta am fost in luna iulie, perioada 8-15 iulie, si intr-o saptamana am vazut 3 pescari. Am fost in zona Crisan si am am pescuit pe o raza de 10km, plus ca mie mi sa pare ca prohibitia nu are absolut nici un efect. De zeci de ani e prohibitie si s-a si inasprit… i se pare cuiva ca este mai mult peste in apa ?. Acu’ cativa ani cand s-a inchis pescuitul pe perioada prohibitiei, nu ne-am dus la pescuit, normal, dar mai dadeam o tura pe raul Timis sa vedem ce si cum… pai numa’ bine am vazut ca au coborat nivelul Timisului cu 1m si toate icrele erau pe uscat, deci poti sa te caci pe ea prohibitie cand dintr-o manevra de baraj distrugi toate increle dintr-un foc.

 23. De fapt ce va deranjeaza? Toata lumea tipa ca nu mai este peste, insa pescarul amator cand se trezeste pe balta rade tot, pe principiul daca nu iau eu ia altul.
  Daca iei 10 pescari amatori la intamplare de pe malurile deltei si ii intrebi de permise, de dimensiuni minime pesti, de ecologie, de camparea in delta o sa vedeti ca 8 insi habar nu au de ele.
  Si asta credeti ca-i corect? Ia faceti un calcul cu miile de pescari asa zisi amatori si vedeti care este impactul lor asupra pestilor?
  Nu sunt din Delta, ca sa nu ma acuzati de una alta, sunt pescar la fel ca voi, musafir in Delta. Dar am vazut de-a lungul timpului ce se practica: zeci de lansete de pescar intinse pe malul dunarii. Corturi peste tot, asa cum vrem noi, unde vrem noi, in natura, fara sa se tina cont de vreo restrictie. Gunoi cat casa lasat la asa zisul loc de pescuit. Orice peste prins, indiferent daca e sub limita legala sau nu, e aruncat imediat la ceaun sau bagat la sare.

  Din toate discutiile de peste tot, mai ales de le facebook, reiese ca de fapt ca lumea revoltata de masura restrictionarii retinerii anumitor pesti se duce la praduit in delta nicidecum la pescuit.
  Pana cand se va respecta legea si mai ales natura, astfel de masuri sunt cele mai potrivite.

  • Băi plapumă, legea se respectă și impune prin control!ce controale ai văzut tu privind pescuitul(permise de aces, pescuit, control în juvelnice pe specii și dimensiuni de peștiu, etc.), camparea și accesul?!Ce agenți de control te-au verificat pe tine și pe alți pescari. pe bune de când pescuiești în ARBDD?!Legea se aplică dar se și impune băi cap de cartof!

 24. […] UPDATE 15.11.2017: a fost publicat proiectul ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitulu… […]

 25. De cand pescuitul sportiv e mai distructiv decat cel comercial? De ce suna aceasta modificare in lege ca o mica discriminare?

  Daca se doreste refacerea populatiei piscicole, atunci sa se interzica total pescuitul pe o perioada determinata de timp si atunci cu siguranta se va reface totul. A, ce facem cu pescarii comerciali? Pai ce au facut si danezii (si altii) acum ceva ani buni cand au terminat-o cu pescuitul si cu traditiile de pescari din tata in fiu. Programe pe bani europeni cu reconversii profesionale. Ajutoare de reconversie, etc.

  Daca se doreste refacerea populatiei piscicole, atunci sa se termine si cu agricultura in fostele ferme piscicole iar acestea sa fie redate pescuitului comercial.

  Daca se doreste refacerea populatiei piscicole, atunci sa se termine si cu braconierii. Atata timp cat iau NUP pe banda rulanta pe dosarele de braconaj nu o sa schimbe nimic.

  Daca se doreste refacerea populatiei piscicole, atunci sa se termine si cu smecheriile de la cherhanale. Vorbim de micsorarea dramatica a pestilor in delta? Comparam cu anii din-ainte de 89? Dar de ce nu vorbim despre cum se facea atunci pescuitul comercial. Cat se pescuia inainte de 89 industrial pe incinte si cat se pescuia pe natural? Care era presiunea pe natural atunci si care este acuma?

  Daca se doreste refacerea populatiei piscicole, sa se respecte legea in vigoare. ARBDD-ul sa-si ia in serios atributiile si sa efectueze controale pana intra bune in cap tuturor ca nu-I de gluma. Acum, nu te controleaza nici dracu. Nimanui nu-I frica de control, pentru ca el lipseste cu desavasire. Este eveniment de presa atunci cand ies la control cei de la ARBDD.

  Este mai simplu si mai comod sa te iei de o minoritate, cea de pescari sportivi decat sa-ti pui in cap afaceristii si patronii din delta.

  Intrebare pentru ARBDD: pentru implementarea acestei masuri s-a facut vreun studiu? S-a calculat ceva? S-a mers in teren? Exista vreo baza stiintifica la temelia acestei masuri? Daca da, dorim sa-l vedem. Daca nu, cum justificati masura?

  • ARBDD nu are ce studii sa mai faca. ICPDD-ul a fost dat la Galati – toata arhiva piscicola a deltei-.
   Nimeni nu vorbeste de electricieni, care nu se tem de nimic. Zice guvernatorul ca sa nu mai vada la pensiuni peste subdimensionat. Ce masuri a luat atunci cand a vazut peste subdimensionat pe mesele pensiunilor? au pensiunile facturi si platesc taxe pt. pestele ce-l pun pe masa???

 26. Pana sa apara ideea asta de ordin, eram de acord cu Malin Musatescu. Am zis, da domnule, e o idee buna, uite ca se incepe protejarea pestilor in delta. Trebuie sa se inceapa cumva de undeva. Apoi, citesc ce zice in ordin si ce credeti ca vad?

  „Se interzice folosirea uneltelor de pescuit de tip setca cu ochiul de plasa mai mic decat (a=70mm, 2a=140 mm) in baltile, lacurile, garlele si canalele de pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, in perioada 01 iunie – 30 septembrie inclusiv”

  cum a fost in 2017?

  „Se interzice folosirea uneltelor de pescuit de tip setcă în bălțile, lacurile, gârlele și canalele de pe teritoriul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, în perioada 1 iunie-30 septembrie inclusiv. ”

  Incep sa cred ca e ceva ascuns in intentiile „binevoitoare” ale dlui guvernator prin favorizarea pescuitului comercial & familiar in detrimentul celui amator.

  In plus e aiurea sa pescuiesti in regim c&r cand langa tine altii retin peste fara grija sau intind plase.

   • E ideal sa vezi si sa nu iti pese! Daca ai vazut ceva ce crezi ca eate in afara legii fa scandal si cheama garda! Ca asa e romanul nostru! Revolutionar digital! Hai sa fiti sanatosi …

  • aveti perfecta dreptate ! nu e de mirare ca se nascocesc portite spre dezastru dar pe care sta scris mare : „DREPTATE” . Traim in tara râsului lumii si oricine ar fi pus intr-o anumita functie cheie si oricate sperante ti-ai pune in el , acesta va fi dirijat spre lucrurile deja programate de altii cu alte intentii . Daca esti pescar sportiv cu bun simt vei fi fortat si tu sa renunti la bunul simt !

 27. Ce spune un pescar sportiv/amator despre pescarii sportivi: „Nu există niciun argument care să mă convingă să retrag propunerile privind interzicerea capturării exemplarelor din cele patru specii de către pescarii recreativi. Readucem pescuitul recreativ din România pe făgaș, așa cum se întâmplă peste tot în Europa. Dar sunt mulți pescari recreativi care nu sunt educați și ei încă mai cred că a pescui recreativ înseamnă să-ți compensezi din cheltuielile venirii în Deltă de la Buzău, Cluj sau eu știu de unde prin cantitățile extrase. Permisul este zero lei, deci ei nu au niciun argument. Și eu plătesc să merg la schi, dar nu plec cu telefericul acasă”, a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervației.

  Daca o sa vina la guvernare un guvernator „pasarar” o sa interzica fotografiatul pasarilor in delta din aceleasi motive. „Fotografi needucati care vin de la Buzau sa streseze pasarile cu aparatele lor.”

  • Da dar d-voastra cand mergeti la schi,nu platiti taxa ca sa intrati in Predeal,Brasov etc…cum platim noi cand venim in Delta,nu platiti taxa ptr ca intrati cu masina,nu platiti taxa daca va aduceti schiuri de acasa cum platim noi ptr barca,asa ca lasati vrajeala cu permisul de pescuit gratis ca ne ardeti prin alte metode.acum daca am permis pescuiesc doar pe Dunare si cateva baltoace fara peste ca restul baltilor sunt in grija AJVPS-urilor si a,asociatiilor de pescari si ma rup aia la taxe ca sa pot pescui pe baltile lor.daca vreau sa pescuiesc pe trei locatii,trebuie sa platesc la 3 asociatii.Localnicii din Delta au voie sa retina ptr subzistenta auzi!da da,retin cu sutele de kg,chiar cu tonele,iar eu care platesc o gramada de rahaturi de taxe nu am voie sa retin 5 kg macar,o data pe an cand ajung acolo iar,aia au voie 5 kg pe zi,pe zi auzi! (Intr-un an,ar veni aproximativ 1800 de kg,iar eu intr-un an,nu am voie sa retin nici macar 5 kg)sau daca prinde un somn chiar si la 50-60 de kg au voie sa-l retina.pai nu va este rusine ma?cand aia braconeaza cu mii de plase,si sute,mii de tone de peste prinsi si vanduti ptr bani voi sa va bateti joc de noi care prindem 3 pesti?hotilor!huaaaa… ps:scuzati greselile de scris,sunt pe tel si ma grabesc

 28. ART. 9 din ORDIN Nr. 975/172 din 22 iunie 2010 pentru aprobarea Normelor privind practicarea activităţii de pescuit pentru consumul familial în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării:

  Deţinătorii de permise de pescuit pentru consumul familial pot pescui o cantitate de 3 kg de peşte pe zi sau un singur exemplar ce depăşeşte 3 kg.

 29. Populatia locala cu domiciliul in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii ( detinatoare de permis de pescuit familial) face exceptie de la prevederile prezentului alineat si poate practica pescuitul recreativ in conditiile prevazute in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Adica, ei au voie sa retina pana in 5 kg/zi sau 1 bucata mai mare de 5 kg. Sa o vad si pe asta! Sa vad eu cum elibereaza un localnic marlitele. Ar fi EXTRAORDINAR!!!

  Imi doresc ca atunci cand voi manca la o pensiune in Delta sa nu mai vad in farfurie somotel de 20 cm sau salau si stiuca de 20 cm. Ca astia nu i-a prins pescarul amator ci tot localnicii care i-a vandut la pensiuni.

  Imi doresc sa se faca controale de 10 ori pe zi. Si cine-i prins sa fie amendat.

  • Marlitele sub masura ciopici si somoteii care spune domnul Malin , nu cred ca sunt vanduti de catre un pescar unditar catre pensiuni. Adevarul e ca si in numarul pescarilor sportivi sunt foarte multi ce retin peste sub masura dar si pescarii comerciali nu iarta asa ceva…..! Daca s-ar inaspri controalele legat de pestele sub masura si s-ar da amenzi ar fi ok.

   • Nu îi intereseaza Domnul Emil , aceste comunicate sunt puse , ca sa vada lumea ca cica isi fac treaba…ar trebui sa dea o lege sa nu se mai bage plasele, ca este dezastru in cativa ani nu o sa mai avem balti de pescuit salbatic,poate numai la privat. sincer nu ii intereseaza , ori sunt pe mana cu ei ori isi bate joc ,si mai grav este ca sunt si platiti pentru asta . Noi trebuie sa platim permise de pescuit in fiecare an , ca sa ne uitam in balta degeaba , sa iesim sa ne relaxam si cam atat…sunt pescar de 25 de ani , si nu am mai vazut atata hotie si nepasare …no comment !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.