miercuri, 9 octombrie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseSfantu Gheorghe – concediu in Delta Dunarii si la Marea Neagra

Sfantu Gheorghe – concediu in Delta Dunarii si la Marea Neagra

Localitatea Sfantu Gheorghe beneficiaza de un cadru natural de exceptie: Delta Dunarii si Marea Neagra. Pentru cei ce nu au vizitat inca aceasta locatie va prezentam cateva aspecte legate de un concediu in Sfantu Gheorghe.

Se ajunge in Sfantu Gheorghe numai pe cale navigabila, cu vaporul, cataramanul, navele rapide sau cu salupa. Poti ajunge intr-o ora si jumatate sau in patru ore si jumatate in functie de ce mijloc de transport alegi. Ajunsi in sat, veti descoperi ca, fata de alte localitati din delta, acesta ofera un confort sporit, daca putem spune asa, datorita avantului ce l-a luat turismul in zona. Exista magazine (gen market) unde gasesti o mare varietate de produse, exista dispensar, bancomat, terase … etc. Din punctul de vedere al cumparaturilor, al aprovizionarii cu alimente, apa, sucuri si multe altele nu trebuie sa va faceti probleme.

Ca o descriere a arhitecturii acestui sat, aici veti intalni pe ulitele pavate cu nisip, case traditional-lipovenesti, case vechi ce par parasite, dar si constructii noi, incadrate arhitectural mai mult sau mai putin in specificul zonei. Un sat cat de cat curat, in ciuda afluxului mare de turisti ce-l viziteaza pe perioada verii si ceea ce este surprinzator si drumul catre plaja este mentinut curat, fiind amplasate pubele de gunoi.

Plaja este situata la aproximativ 3 km de centrul satului. Se ajunge la Mare cu un tractor cu remorca (“Trocarici”). In cateva cuvinte plaja din Sfantu Gheorghese poate caracteriza astfel: salbatica, linistita, curata, nisip fin, intindere de km intregi. Pe perioada verii, aici se poate servi la gheata diverse bauturi. Apa marii este lipsita de alge, pe suprafete destul de intinse fiind mica de adancime, dar in unele locuri existand praguri mai adanci ce te pot lua prin surprindere. Oricum sa nu uitam ca marea este totusi un element al naturii destul de surprinzator, ce trebuie tratat cu precautie si grija.

Ce puteti descoperi in zona satului: despre plaja am discutat, dar nu am discutat de locul unde se varsa Dunarea in Mare. Acesta este situat cam la 1 km in dreapta de unde va lasa trocariciul, se ajunge la pas, pe malul Marii si nu cred ca exista turist ce a ajuns in Sfantu Gheorghe care sa nu ajunga sa vada acest loc.

Dupa amiaza, aproape de asfintitul soarelui, se poate face un drum pe digul ce separa satul de Dunare, fara frica eterna de tantari. In sat, nu prea exista tantari, acestia facandu-si prezenta la lasarea deplina a intunericului, in special in zonele limitrofe ale satului. Din sat, puteti inchiria barci ce va vor plimba de exemplu inspre rezervatia Sacalin (pe traseul permis) unde se pot admira colonii de pelicani, cormorani, lebede si multe alte pasari. Sau puteti vizita rezervatia Erenciuc si multe lacuri din imprejurimi.

De plimbat ne-am plimbat, acuma sa discutam un pic despre posibilitatile de cazare. Si la acest capitol, localitatea Sfantu Gheorghe exceleaza in oferte: hotel de 4 stele (Green Village), pensiuni, casute si loc de campare (Complex Dolphin). Deci aveti de unde alege, avand disponibile toate optiunile de cazare.

Mancarea de peste este exceptionala in zona, cel putin pe unde am mancat noi, aici in Sfantu Gheorghe avand posibilitatea de a savura celebra ciorba de sturion (storceac) dar si multe alte minunatii culinare, multe dintre acestea fiind redate in sectiunea de retete din site. Iar pentru cei ce nu se omoara cu mancarurile de peste, exista pe langa posibilitatile oferite de cei ce va gazduiesc si terasa de la Complex Dolphin unde la un pret rezonabil, se poate manca si o supa de gaina, fripturi cu cartofi prajiti si altele fara peste.

Cateva cuvinte in incheiere despre pescuitul in zona. Parerea noastra este ca atunci cand ajungi in Sfantu Gheorghe, pescuitul va fi pe locul 2 sau 3 dupa plaja sau dupa locurile ce le vei vizita. Noi desi suntem pescari impatimiti, de multe ori am renuntat la o partida de pescuit in favoarea unei zile la plaja sau in favoarea unui drum in imprejurimi cu salupa.

Cateva linkuri utile:

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Manastirea Celic Dere judetul Tulcea

Galerii fotografii Manastirea Celic Dere

0
Situată la 30 km de municipiul Tulcea, între satele Poșta și Telita, Mănăstirea Celic-Dere a fost construită către mijlocul secolului al XIX-lea ca mănăstire...

RECOMANDAM