luni, 11 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseVesti din Delta Dunarii – februarie 2016

Vesti din Delta Dunarii – februarie 2016

Ce s-a mai intamplat prin Dobrogea de Nord si mai ales prin Delta Dunarii in februarie? Pai sa privim in urma si sa le luam pe rand:

  • Asociatia Pro Noviodunum in parteneriat cu Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea ”Gavrila Simion”, Facultatea de Istorie si Stiinte Politice din cadrul Universitatii ”Ovidius” Constanta, Muzeul National de Istorie si Arheologie Constanta implemeteaza in perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 Proiectul cultural ”Cartografia cetatilor medievale disparute din Dobrogea”. Obiectivul proiectului este aplicarea metodelor si tehnologiilor moderne, precum: cartografia, topografia, GIS, fotografia aeriana etc., pentru a redescoperi si valorifica cetatile medievale disparute din Dobrogea.
  • In orasul Isaccea a fost amenajata o noua zona de promenada, un drum de aproximativ un kilometru care leaga centrul orasului cu portul. Reabilitarea drumului a costat 1.641.449,12 lei, suma asigurata prin intermediul Grupului local pentru pescarie durabila (FLAG — „Fisheries Local Action Group”) Delta Dunarii finantat prin Programul Operational pentru Pescuit (POP) 2007-2013.
  • ARBDD a lansat unui program educational ,,Voluntar pentru Delta Dunarii” adresat elevilor scolilor si liceelor din municipiul Tulcea, din localitatile limitrofe precum si celor din perimetrul RBDD, care va fi derulat pe parcursul anului 2016 in parteneriat cu Asociatia Euro Tulcea. Programul educational are ca scop cresterea nivelului de constientizare al elevilor si extinderea informarii privind valoarea biologica, ecologica, estetica, culturala si economica a RBDD, precum si initierea in voluntariat si intelegerea necesitatii voluntariatului pentru dezvoltarea durabila a  Deltei Dunarii.
  • Pescarii sportivi si profesionisti din Delta Dunarii trebuie sa stie ca la stiuca este prohibitie incepand cu data de 10 februarie  pana pe 15 martie inclusiv.
  • Pescarii profesionisti din Delta Dunarii au inceput sa primeasca la inceputul lunii februarie noile permise de pescuit comercial. Este vorba de noul permis unic de pescuit comercial pe care pescarii au obligatia sa procure pana pe data de 10 aprilie, prima zi de prohibitie generala.
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM