vineri, 21 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseUnde poti manca storceac

Unde poti manca storceac

Trebuie sa mai spun ca storceacul, adica ciorba de sturion se afla pe cea mai inalta pozitie in topul preferintelor celor ce prefera pestele? Pentru cunoscatori nu mai este cazul. In schimb, pentru necunoscatori trebuie precizat ca storceacul reprezinta absolutul in materie de ciorba de peste.

Buuunn! Acuma ca v-am trezit interesul, sa va mai spun ca storceacul se mai poate prepara si din alta carne de peste, nu numai din sturion.  Am testat retete de storceac cu somn, chefal, asta pe langa nisetru.

Buuunn! Daca va riscati sa preparati acasa ciorba impricinata, aici aveti reteta plus completarile cunoscatorilor, daca nu, deschidem lista cu locatiile din Delta Dunarii unde puteti manca aceasta delicatesa:

    1. Restaurantul  Marea Neagra din Sulina (storceac din sturion) – „degustat” cateva castroane, de fiecare data cand sosesc prin Sulina.
    2. Pensiunea Adriana din Sulina
    3. Pensiunea Lucia din Sfantu Gheorghe (storceac din chefal) – Mancat, placut, fotografiat, notat.
    4. Vila Karma din Crisan (storceac din burta de somn) – Mancat respectiva ciorba, e drept ca in Bucuresti nicidecum la pensiunea respectiva. Ca „valoare” este sub cele mancate in delta. O fi de la apa? 🙂
    5. Pensiunea Delta Mirage din Sulina
  1. lista ramane deschisa …….
Si ca stiti despre ce discutam noi aici:
Storceac de sturion

Storceac de somn

Storceac chefal


Asteptam de la voi si alte locatii unde se poate manca aceasta ciorba minunata.

Lista ramane deschisa.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

8 COMENTARII

  1. Acum se mananca peste tot in delta. Cu greu mai gasesti o ciorba de perisoare de peste, o ciorba traditionala. Toti turistii vor storceag si toti pregatesc numai storceag

  2. arata excelent…cred ca este si fff buna…tot in zona, lipovenii fac ciorba ruseasca cu multe legume si fara carne…excelenta…si eu stiu s-o gatesc.. 🙂

  3. Adevaratul storceac este cel din nisetru. Din lipsa sturionului, se poate face si din somn,chefal(dar bucatile trebuie sa fie mici ,nu ca cele din imagine}, si chiar burta de crap mare. Conteaza si mana si gustul bucatarului.

  4. Storceag din somn sau alte inventii nu exista! Storceagul se face din sturion.

    E ca si cum ai face ciorba de burta fara burta, o inlocuiesti cu varza si-i spui ciorba de burta de varza.

    • Și somnul e pește, storceagul e asemănător ciorbei de burtă, burta fiind înlocuită cu pește.Reteta originală e cu sturion.Nu se acrește cu borș, ci se drege cu ou, smântană și usturoi.
      Ciorbă de burtă, storceagul și ciorbă rădăuțeană au rețete asemanatoare, doar că se prepară cu burtă de vită, pește respectiv pui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM