Ingrediente reteta culinara Bors de peste cu zdrente de oua
- 1,5 kg peste (crap, somn si alte specii)
- 3 cartofi
- 1 ardei gras
- 2 cepe mici
- 2 oua
- Sare
- Verdeata
- Otet sau bors de putina sau zeama lamaie
Mod de preparare reteta culinara Bors de peste cu zdrente de oua
Se curata pestele, se taie in bucati de 2 degete, se sareaza . Se curata cepele si se lasa intregi. Morcovii, ardeiul, radacina de patrunjel si cartofii se curata si se taie cubulete. Legumele se fierb in oala, adaugandu-se treptat: la inceput morcovul, patrunjelul radacina, ceapa si ardeiul, si apoi cartoful. Se sareaza dupa gust. Cand aproape au fiert legumele se adauga bucatile de peste. In functie de puterea focului, in 10-15 minute borsul este aproape gata. Se bat ouale intr-un caston si se amesteca treptat cu zeama fierbinte din oala. Se toarna compozitia incet in bors. Se adauga verdeata tocata si se acreste cu otet, bors de putina sau zema de lamaie in functie de preferinte. Se mai da compozitia o data in clocot.