1

Excursie cu barca Somova. Detaliat, traseul parcurs se prezinta astfel: Lacul GorgonelLac Telincea – Lacul Parches – Garla Somova – Lacul Somova.
Este un traseu ce l-am parcurs primavara, in aproximativ 4 ore de mars normal cu barca cu motor (dus-intors). Tinta finala era lacul Casla dar din cauza vremii am fost nevoiti sa facem cale intoarsa.
Plecarea s-a facut de pe lacul Gorgonel, intrand apoi pe lacul Telincea pe malul caruia se afla Manastirea Saon. Am continuat drumul pe canalele intortocheate din Garla Somovei, paralel cu malul sudic, intalnind in drumul nostru nenumarate lisite, egrete, rate salbatice, lebede albe, ce se ascundeau cu greu datorita vegetatiei sarace de primavara.
Am ajuns si pe lacul Somova, pe malul caruia se desfasoara complexul Delta Nature Resort. Vantul puternic ce batea din fata ne-a intors din drum zadarnicind intentia noastra de a ajunge pe lacul Casla, asa ca am hotarat sa ne indreptam catre lacul Petica ca sa ajungem la Dunare. Aici, iar spre ghinionul nostru, desi eram la adapost de vant datorita “zidului de copaci ” ce ne aparau, a trebuit sa facem cale intoarsa datorita resturilor de vegetatie ce pluteau in apa blocand motorul barcii. Asa ca am facut cale intoarsa prin garla Somovei, de aceasta data pe un alt canal pana la intrarea pe lacul Telincea.
Este un traseu un pic diferit fata de cele din Delta Dunarii, datorita imaginii pe care o dau dealurile ce strajuiesc partea de sud a complexului Somova – Parches.

Galerie fotografii Traseul Lacul Gorgonel – Lacul Somova

© Material si imagini info-delta.ro

DISTRIBUIȚI


1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Am vrea sa facem o plimbare cu 19 copii, un traseu cu toate aceste lacuri. Este posibil pe 3 aprilie? Ce pret ar fi de persoana? Va multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune