joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăExcursii in Delta DunariiTrasee din Delta Dunarii in imaginiExcursie cu barca din Sfantu Gheorghe la Sulina

Excursie cu barca din Sfantu Gheorghe la Sulina

Excurisie cu barca din Sfantu Gheorghe la Sulina. Traseul descris complet: Localitatea Sf Gheorghe – brat Sf. Gheorghe – Lacul Erenciuc – canal Mocansca – Lacul Puiu – baza turistica Rosu – Lacul Rosu – Lacul Rosulet – canalul Rosu Imputita – canal Busurca – Oras Sulina.
Traseul este lung si foarte frumos.  Este un adevarat tur al Deltei Dunarii.
Pornim in descrierea acestui traseu din localitatea Sfantu Gheorghe. Dupa ce parcurgem o bucata de drum pe Bratul Sfantu Gheorghe, intram pe fascinantul canal Erenciuc, singura zona din Delta in care arinul negru se dezvolta compact, unde ni se desfasoara privirii un peisaj de basme, prin care te strecori cu greu printre copacii si vegetatia ce strajuiesc acest fir de apa. Pe suprafata lacului Erenciuc se intind covoare de nuferi albi, ce adapostesc la “umbra” lor atat vietuitoare acvatice cat si nenumarate specii de pasari ce-si asteapta prada.

Dupa ce am facut o pauza pentru a fotografia indeaproape nuferii, ne indreptam catre lacul Rosu, parcurgand canalul Mocansca si apoi lacul Puiu. Facem un mic popas la baza turistica Rosu unde ne mai destindem un pic si de ce nu si pe la cherhana, si apoi ne continuam drumul catre destinatia finala, orasul Sulina. Traversam lacul Rosu , de altfel destul de intins ca suprafata, apoi lacul Rosulet , dupa ce ne-am mai oprit din cand in cand ca sa admiram pasarile si nuferii,sa facem poze sau sa pescuim.

Apoi intram pe un canal drept, creat artificial in anii ’70, ce se desfasoara in fata noastra pana la linia de orizont, canalul Rosu-Imputita, denumirea acestuia provenind probabil de la emanatiile sulfuroase din aceasta zona. De aici si pana la Sulina nu ne mai desparte decat canalul Busurca si o mica portiune de navigat pe bratul Dunarii.
Ajunsi in orasul Sulina (vezi detalii), puteti vizita: Palatul Comisiei Europene a Dunarii de Jos, Farul Vechi, Farul Nou si de ce nu plaja situata la aproximativ 3 km de localitate.

Galerie fotografii excursie cu barca din Sfantu Gheorghe la Sulina

imagini Romeo Huidu | info-delta.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

2 COMENTARII

 1. Bună ziua, suntem un grup de 7 persoane care am vrea să vizităm delta în septembrie 4 zile.
  Excursia Sf Gheorghe – Sulina este de actualitate? Văd că articolul este datat 2016.
  Se poate organiza cu plecare din Tulcea?
  Vă mulțumesc pentru răspuns.
  Floriana Filip

  • Buna ziua,
   Noi nu organizam excursii, aici am prezentat una dintre calatoriile noastre. Nu va faceti probleme, atunci cand veti ajunge in Sfantu Gheorghe cu siguranta ve-ti gasi o multitudine de oferte de excursii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0