0

Excursie cu barca insula Sacalin din Sfantu Gheorghe. Detaliat, traseul parcurs de noi se prezinta astfel: localitatea Sfantu Gheorghe – Canalul Turcesc – Sacalin. Traseul se parcurge tur-retur in aproximativ 2 ore mars normal cu barca cu motor, depinzand de timpul de stationare pentru fotografiat.
Accesul in zona Sacalin se face prin canalul Turcesc (locul unde pe vremuri intrau vasele otomane), din care se bifurca cateva canale inguste, unele strajuite de stuf, altele de vegetatie luxurianta. Ghidul nostru, experimentat de altfel, la dus ne-a plimbat pe un canal (canal garla Turceasca), iar la intors pe altul (canal Ciotica), facand calatoria noastra sa devina interesanta.
Zona Sacalin, o zona strict protejata, cuprinde lacuri putin adanci sau izolate, garle si grinduri marine tinere, nisipoase ce alterneaza. Traseul turistic este delimitat, accesul total fiind rezervat numai in scopuri stiintifice. Este zona cu cea mai mare aglomeratie de colonii de pasari si cea mai diversificata din acest punct de vedere, dupa parerea noastra, reprezentand absolutul in domeniul “birdwaching“. Este un traseu ce nu trebuie ratat daca ajungeti in Sfantu Gheorghe si vi-l recomandam cu caldura.

Galerie fotografii traseu Sfantu Gheorghe  – Sacalin:

DISTRIBUIȚI


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune