Imi place sa prepar pestele cat mai simplu, incercand astfel sa pastrez cat mai mult din aromele specifice carnii fiecarui peste. Dupa ce am preparat Calcan prajit in crusta de malai, a venit randul ca un nou rand de bucati de calcan sa le prepar, de acesta data la cuptor.
Ingrediente necesare preparare Reteta culinara Calcan la cuptor
- Calcan
- Condimente: sare, piper, cimbru.
Mod de preparare Reteta culinara Calcan la cuptor
Calcanul, are o carne alba si un pic cam grasa pentru mine, eu care mananc cat de cat mai dietetic 😊. De aceea, bucatile de peste sarate in prealabil si condimentate, le-am pus pe o hartie de copt intr-un vas de yena, fara a folosi ulei. Se lasa la cuptor la 180 gC cam 30-45 minute in functie de grosimea bucatilor de calcan.
Carnea se va usca in cuptor, de aceea pe la jumatatea timpului de gatire puteti acoperi vasul cu folie de aluminiu sau sa stropiti pestele cu putina apa (sau vin alb, dupa preferinta).
Se serveste cu lamaie si mamaliga.
Reteta adaugata de Gina