Pestele se eviscereaza, se spala, se indeparteaza capul si aripioarele si se taie in felii de 3 cm. Se pot pune si pesti mai mici, de exemplu obleti.
Cantitatile de mai jos sunt pentru un borcan de 800g.
Cantitatea de peste din borcan trebuie sa fie ¾ din borcan.
Ingrediente reteta culinara conserva de peste in sos tomat la borcan:
- Otet: 3 linguri
- Ulei: 4 linguri
- Apa: 6 linguri
- Bulion de rosii: 3 linguri
- Sare: ½ lingura
- Zahar: ½ lingura
- Usturoi: 3 catei
- Morcov: 6 rondele
- Ceapa: ¼ taiata julien
- Piper boabe
- Dafin: 1-2 frunze
Borcanele cu capacele puse se vor pune la cuptor timp de 3 ore, la foc mic. Acestea vor fi asezate pe o tava iar cuptorul va fi rece la momentul adaugarii borcanelor. Pofta Buna!