De obicei prepar dorada in acest mod, insa in Delta Dunarii am testat reteta si cu un crap si a iesit minunat. Este o reteta culinara simpla si rezultatul este foarte gustos.
Ingrediente reteta culinara Crap umplut cu ceapa la cuptor
- 1 crap mic
- Cartofi
- Morcovi
- Ceapa
- Usturoi
- Lamaie
- 3 rosii
- 250 ml vin alb demisec
- Ulei masline
Mod preparare reteta culinara Crap umplut cu ceapa la cuptor
Avem nevoie de un crap mic pe care il evisceram, il crestam, il spalam si il dam cu un praf de sare si piper.
Il umplem cu ceapa tocata (de regula la dorada adaug si patrunjel dar la crap nu am adaugat verdeata).
In crestaturi se adauga catei de usturoi si felii de lamaie.
Se aseaza in tava unsa cu ulei de masline pe un pat de cartofi (rondele), morcov (rondele) si ceapa fideluta. Se adauga o cana cu apa si se baga la cuptor.
Dupa 45 minute se stropeste cu o cana zdravana de vin alb demisec si dupa alte 20-25 minute se pun 3 rosii date pe razatoare.
Il mai tineti la cuptor inca 15 minute si gata! Pofta buna!
Fotografii reteta culinara
Adaugat de: Gabriel Neamtu