Salaul este un peste cu un gust extraordinar si datorita faptului ca nu are oase multe se poate gati rapid sub forma de pane.
Ingrediente reteta culinara File de salau pane
- File salau
- 1-2 oua
- Faina
- Sare
- Ulei
Mod preparare reteta culinara File de salau pane
Iarasi o reteta simpla de tot. Avem nevoie de cateva bucati de salau, fileuri, adica bucati de carne fara oase. Pe langa peste mai ne trebuie oua, faina, sare si ulei. Se bat oualele spuma intr-un castron. In functie de ce cantitate de peste dispunem folosim 1-2 oua. Noi recomandam sa batem pentru inceput un ou si daca ne mai trebuie completam.
In uleiul incins intr-o tigaie adaugam feliile de peste sarate, date mai intai prin ouale batute si apoi prin faina.
Se prajeste la foc potrivit, aproximativ 4 – 5 minute pe o parte si inca 2 – 3 minute pe cealalta parte, pana cand se formeaza o crusta aurie.
Fileul de salau pane se serveste cu tot felul de sosuri (meuniere, ravigote) sau cu zeama de lamaie din abundenta. De asortat, il asortati cu ce vreti voi: cartofi natur, legume fierte, cartofi prajiti etc, dupa bunul plac.