Scoicile (midiile) se gatesc la gratar intr-un timp foarte scurt, de maxim 4 minute. Ideal ar fi sa avem midii vii, proaspete, dar ne putem multumi si cu cele congelate.
Ingrediente reteta culinara Frigarui de midii (scoici)
- Midii (scoici) curatate, fie ele congelate sau vii
- Ardei kapia rosu
- Condimente: sare, piper
Mod de preparare reteta culinara Frigarui de midii (scoici)
Se spala scoicile cu apa rece, se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie, se condimenteaza. Se insira midiile si ardeiul kapia pe batul de frigaruie si se gatesc 4 minute pe gratarul incins. La intervale regulate se intoarce frigaruia sa se faca pe toate partile.
Focul trebuie sa fie mediu spre mare. Aveti grija sa nu lasati midiile prea mult pe gratar deoarece vor deveni tari, ca un cauciuc.
Daca folositi midii proaspete, acestea se oparesc in apa 5 minute. Folositi numai carnea de la scoicile care se deschid. Cele ce raman inchise se arunca.