marți, 3 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Grindul Caraorman

Grindul Caraorman de origine fluvio-maritima, se intinde pe o suprafata de 6036 ha. Lungimea grindului este de 18 km, iar latimea maxima este de 8 km in zona sudica.

Dunele de nisip de pe grindul Caraorman au inaltimea maxima de 7 m. Comparativ cu dunele de la Letea, acestea sunt duble ca suprafata.

Pe grindul maritim Caraorman se afla asezarea cu acelasi nume. Aici s-a incercat exploatarea nisipului cuartos (90,80 % SiO2) care putea fi intrebuintat la fabricarea sticlei si in metalurgie. Lucrarile au fost abandonate imediat dupa 1989.

In partea de sud a grindului se afla padurea Caraorman, zona strict protejata, monument al naturii.

Grindul de origine fluvio-maritima s-a format (si se formeaza in continuare) prin actiunea combinata a proceselor marine si fluviale, curentii marini circulari fiind factorii principali care duc la formarea grindurilor marine. Apele fluviului Dunarea contribuie la formarea acestor grinduri doar prin transportul de material aluvionar, preluat de catre curentii marini din zonele de deversare in zona litorala.

Galerie fotografii grindul Caraorman

Amplasare pe harta a grindului Caraorman

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM