Moules frites! Celebrele midii cu cartofi prăjiți, cele mai gustoase oricând!
Ce înseamnă Moules frites? Este o specialitate culinară franțuzească care constă din midii (moules) gătite, de obicei cu sos de vin alb, usturoi și pătrunjel, servite împreună cu cartofi prăjiți (frites). Este un fel de mâncare popular în regiunile de coastă, cum ar fi Belgia și nordul Franței.
Ingrediente rețetă culinară Moules frites – midii cu cartofi prăjiți:
Midii proaspete, ceapă, pătrunjel verde, ardei iute, cub Knorr de legume, unt, usturoi, apă, vin, sare, ulei.
Mod de preparare rețetă:
Într-o oală înaltă punem la topit untul în puțin ulei, adăugăm usturoiul zdrobit și ceapa tăiată în inele sau peștișori, ardeiul iute. Lăsăm să se soteze cu capac la foc mic, adăugăm apă și vin alb, cubul Knorr și un praf de sare, aducem la clocot și adăugăm midiile (curățate cu cuțitul pe exterior).
Lăsăm aproximativ 5 minute cu capac la foc mediu, amestecăm de câteva ori și apoi se servesc cu cartofi prăjiți. Am stins fierbințeala gâtului cu un vin negru. 🙂
Adaugat de: Angel Gabriel