Oblete marinat: simplu si bun! Pestele curatat si dat jos capatana si coada (eu asa il fac pentru mine) bagat cu sare pentru 24-36 ore, dupa care se pune in apa rece 1-2 ore.
Apoi bagat in otet nediluat pentru 24-36 ore in functie de cat de mare este obletele. Gustam un peste si daca ni se pare prea otetit il punem in apa rece 2-3 ore sa mai iasa otetul.
Umplem borcanele cu peste, morcov dat pe razatoarea mare sau mica in functie de cum ne place, ceapa taiata pestisori nu neaparat cu o ordine anume dar avand grija ca ultimul strat de sus sa fie ceapa cu morcov.
Peste ‘marfa’ turnam amestec ca de gogosari dar mai slab in otet…. otet, sare, piper, cateva boabe de mustar, foi de dafin. Amestecul trebuie sa fie cald si dupa umplere. Dupa aia intoarcem borcanele cu gura in jos sa videze. Cine vrea sa le tina mai mult, le poate baga la bain-marie 10-15 minute. Pofta mare !
Fotografii reteta culinara Oblete marinat
Adaugat de: Valentin Vijelie Oprisanescu