O reteta culeasa si gustata in Dunavatu de Jos, la o pensiune.In ansamblu nu este complicata si se executa rapid.
Ingrediente reteta culinara Pana de somn cu legume la cuptor
Avem nevoie de 2 rosii, 2-3 catei de usturoi, 2 morcovi, 2 cartofi, condimente de peste, sare, ulei, cimbru, un pahar de vin alb si sa nu uitam ce este cel mai important, 500 g de pana de somn.
Mod preparare reteta culinara Pana de somn cu legume la cuptor
Pentru preparare se foloseste pana de somn proaspat. Aceasta daca este groasa se taie in felii mai subtiri de aproximativ 1cm. Se da cu condimente de peste si un praf de sare. Se unge tava cu putin ulei, nu mult pentru ca somnul este un peste gras si o sa-si lase si el grasime.
Se aseaza pestele in tava si apoi legumele taiate mari. A nu se uita usturoiul taiat felioare. Se adauga vinul alb si cimbru peste compozite. Se da tava la cuptorul incins in prealabil la 160 – 180 grade C, unde se lasa 25-30 de minute. Se serveste cu mamaliga, mujdei de usturoi si lamaie.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
Arata binisor, mai ales ca e rumenit putin 😀