miercuri, 19 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Locuri de pescuit in Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii

Sapte ani am vizitat Sfantu Gheorghe, un loc din Delta Dunarii ce reprezinta pentru noi un compromis familial extraordinar, fetele si copii la plaja iar noi baietii la pescuit.

La inceputuri, prin 2008 caram un adevarat arsenal de lansete si undite, pescuind atat la stationar cat si la rapitori. Am avut parte de partide extraordinare cu multi salai, crapi, somni, avati mari, uneori si anghile. Cat de mult am prins, tot atat am si eliberat, nu am carat niciodata la traista pestii prinsi. Dar, odata cu trecerea timpului, am inceput sa renuntam la a cara inutil multe scule de pescuit, deoarece am constatat ca zona Sfantu Gheorghe si-a cam pierdut din potentialul pescuitului sportiv, cel putin in perioada de vara cand ajungem noi aici.

Am explorat la picior cam toate posibilitatile ce le ofera zona din apropierea comunei Sfantu Gheorghe, cred ca nu am ratat nicio baltoaca. Daca ai mari sperante in a prinde pesti capitali in Sfantu Gheorghe, in iulie-august, din punctul nostru de vedere, nu este cazul sa-ti faci mari planuri.

Daca te intrebi care sunt locurile de pescuit din Sfantu Gheorghe, avem pentru tine o lista cu locatiile batute de noi din 2008 pana in 2020 si cateva cuvinte despre ce potential au:

De aici, o iei la picior inspre localitate pe mal si vei gasi cateva gropane unde pe vremuri iti rupea lanseta niste salai mari si rai. Ei, asta se intampla prin 2008 – 2012. Astazi, descoperi cu surpriza ceva plase ce blocheaza malul si uite ca nu poti pescui. Daca ai noroc sa nu dai de plase, posibil sa te mai intalnesti cu ceva puiet de salau, probabil asta a mai ramas in zona. Dar … trebuie incercat, cine stie?

  • Portul nou din Sfantu Gheorghe: loc de distractie la albitura, uneori cei inspirati pot captura o stiuculita sau un avat venit la vanatoare de maruntis. Nu va asteptati sa faceti scurta la mana, pestisorii sunt rari, spectatorii sunt multi.
  • Portul in constructie Sfantu Gheorghe: plin de vegetatie insa se gasesc doua, trei locuri unde sa aruncati o undita. La fel ca si in portul nou, veti prinde albitura, insa fiind mai multa liniste si verdeata, veti captura si carasi si ciortanici cu momeala potrivita. Tot asa, nu sperati sa faceti scurta la mana.
  • Canalul Comunal – Sfantu Gheorghe: pe vremuri dadeam aici la stiuca si culmea … prindeam. Apoi au aparut plasele peste tot, apoi s-a umplut de vegetatie. Acum am vazut ca s-a inceput dragarea lui. Vedem ce-o mai fi in anii urmatori, in prezent fiind o cauza pierduta.
  • Canal pescuit Sfantu Gheorghe: de fapt tot comunalul este. Tot asa, plin de bradis, 1-2 locuri de dat la undita, plictiseala mare.
  • Canalul Tataru – Sfantu Gheorghe: pe vremuri un loc de pescuit polivalent. Aveai capturi si la stiuca si la crap/caras. In prezent, fiind destul de des tranzitat de barci, pestele nu mai raspunde la apel, asa ca te multumesti cu ceva albitura si biban la platforma (de beton) de descarcare materiale pentru comuna, aici canalul fiind mai larg.

Cam astea sunt posibilitatile de pescuit in Sfantu Gheorghe, fara a lua in calcul pescuitul din barca.

Va dorim Fir Intins in sejurul vostru la Sfantu Gheorghe si daca mai descoperiti ceva interesant va asteptam aici cu un comentariu.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM