marți, 23 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – diversePescuitul în luna noiembrie

Pescuitul în luna noiembrie

Despre pescuit în luna noiembrie. Pe măsură ce apa s-a răcit, pestii pasnici, cum ar fi crapul și carasul, devin inactivi și se hrănesc rar. În schimb, pestii rapitori, cum ar fi stiuca și bibanul, rămân activi, oferind oportunități excelente pentru capturare, mai ales dacă vremea se menține insorita și fără temperaturi negative. În acest sezon, pestii rapitori sunt în căutarea hranei pentru a-și acumula rezerve pentru perioada de iernare.

În luna noiembrie, peștii rapitori pot fi găsiți în zonele mai adânci și mai izolate, unde apa poate rămâne puțin mai caldă. Concentrați-vă pe zonele cu vegetație submersă, stuf, maluri abrupte și praguri, deoarece acestea sunt locuri preferate de adăpost și hrănire pentru peștii rapitori. Fiți atenți la temperaturile apei și încercați să identificați zonele cu temperaturi mai ridicate, unde peștii pot fi mai activi.

De asemenea, utilizarea nalucilor artificiale este eficientă pentru capturarea peștilor rapitori în luna noiembrie. Alegeți voblere, jerkbaits, sau twistere cu acțiuni vii și realiste, pentru a atrage atenția peștilor. Recuperarea lentă și naturale a nalucilor poate fi mai eficientă în apa rece, deoarece peștii pot fi mai selectivi în hrănirea lor.

Luna noiembrie este o lună excelentă pentru pescuitul peștilor rapitori, cum ar fi stiuca și bibanul. Acești pești sunt în căutarea hranei pentru a-și acumula rezerve pentru perioada de iernare, așa că sunt mai activi și mai ușor de prins.

Iată câteva sfaturi pentru pescuitul peștilor rapitori în luna noiembrie:

  • Mergeți la pescuit în zilele însorite, deoarece peștii rapitori sunt mai activi atunci când este soare.
  • Căutați zonele mai adânci și mai izolate, unde apa poate rămâne puțin mai caldă.
  • Concentrați-vă pe zonele cu vegetație submersă, stuf, maluri abrupte și praguri, deoarece acestea sunt locuri preferate de adăpost și hrănire pentru peștii rapitori.
  • Fiți atenți la temperaturile apei și încercați să identificați zonele cu temperaturi mai ridicate, unde peștii pot fi mai activi.
  • Utilizați naluci artificiale, cum ar fi voblere, jerkbaits, sau twistere cu acțiuni vii și realiste, pentru a atrage atenția peștilor.
  • Recuperarea lentă și naturale a nalucilor poate fi mai eficientă în apa rece, deoarece peștii pot fi mai selectivi în hrănirea lor.

Iată câteva naluci artificiale recomandate pentru pescuitul peștilor rapitori în luna noiembrie:

  • Voblere: Rapala, Storm, Yo-Zuri.  Voblere sunt naluci care se mișcă în apă prin imitarea mișcării unui pește mic sau a unui insectă. Voblere pot fi de diferite dimensiuni și forme, și pot fi realizate din diferite materiale, cum ar fi plastic, lemn sau metal.
  • Jerkbaits: Lucky Craft, Megabass, Strike King. Jerkbaits sunt naluci care se mișcă în apă prin mișcări bruște, asemănătoare cu mișcările unui pește bolnav. Jerkbaits pot fi de diferite dimensiuni și forme, și pot fi realizate din diferite materiale, cum ar fi plastic, lemn sau metal.
  • Twistere: Berkley, Zoom, Strike King. Twistere sunt naluci care se mișcă în apă prin mișcări de rotație. Twistere pot fi de diferite dimensiuni și forme, și pot fi realizate din diferite materiale, cum ar fi plastic sau cauciuc.

Verificati si solunarul pentru luna noiembrie înaintea fiecărei partide de pescuit. Acesta corelat cu alți factori de mediu, cum ar fi anotimpul, presiunea atmosferică, condițiile meteo și variațiile nivelului ape pot duce la o partida bună de pescuit în noiembrie.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM