Daca aveti timp destul puteti testa si aceasta reteta. Noi am incercat-o si a iesit delicioasa!
Ingrediente reteta culinara Peste rasol
1 kg de peste cu mai putine oase – salau, somn, 2 morcovi, 2 bucati patrunjel radacina, 1 telina potrivita, 2-3 cepe mijlocii, piper boabe, 2-3 cartofi, foi de dafin, zeama de lamaie, un paharel de vin alb, patrunjel tocat, otet, sare.
Mod de preparare reteta culinara Peste rasol
Zarzavatul, ce se compune din morcovii, patrunjelul si telina se curata si se taie in felii de marimea unui deget. Se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si taiata rondele. In timp ce fierbe se adauga cartofii, curatati de coaja, care se scot imediat ce sunt gata. In timp ce fierbe zarzavatul se curata pestele si se taie in felii mari. Se adauga bucatile de peste peste fiertura de zarzavat cand aceasta este aproape fiarta.Se sareaza dupa gust, se acreste cu otet, vin si se pun piperul boabe si foile de dafin. Se mai lasa sa fiarba acoperit 15-20 minute functie de puterea focului, pana la limita zdrobirii pestelui. Dupa ce a fiert, pestele se pune pe farfurie si se orneaza cu zarzavatul fiert, cartofii felii de 2-3 cm grosime, se presara patrunjel verde si se stropeste cu zeama de lamaie. Se serveste fierbinte.
Multumiri domnului Petrica, vaporean din Tulcea, pentru reteta si pentru “demonstratia pe viu”.