Plachia este un fel de mancare foarte indragit de mine. Atunci cand am pofta de peste ma gandesc in primul rand daca pot sa-l prepar saramura foarte iute sau plachie. Recomand pentru aceasta reteta sa folositi un crap nu foarte mare si cu corpul cat mai rotund, sau, daca vreti sa iasa un produs mai „fitos” sa-l inlocuiti cu dorada sau biban de mare. Cu siguranta nu veti regreta rezultatul.
Ingrediente reteta culinara Plachie de crap
- 1 crap 2.5-3 kg
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 5-6 rosii coapte
- 2-3 foi de dafin
- piper negru boabe
- 200 ml ulei floarea soarelui
- 250 ml vin alb
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- cimbru
Mod preparare reteta culinara Plachie de crap
- Curatam bine crapul de viscere, il spalam si il stergem bine.
- Taiem ceapa solzisori apoi o asezam in tava (in care sa incapa si pestele) impreuna cu uleiul. Se baga in cuptorul incins pentru aproximativ 10 minute, timp in care ceapa se va rumeni usor.
- In acest timp, frecati pestele cu sare si taiati rosiile rondele.
- Asezati pestele peste ceapa rumenita, si tapetati-l cu feliile de rosii. Adaugati vinul, foile de dafin, piperul, usturoiul tocat marunt si un varf de lingurita de cimbru (1 crenguta de cimbru).
- Bagati in cuptorul incins la temperatura de 180 grade pentru 10 minute, apoi reduceti focul la 160 de grade si lasati-l pentru inca 30-40 minute. Pentru a vedea daca pestele este facut, introduceti un cutit intre opercul si trunchi si verificati starea preparatului.
- Dupa scoaterea tavii din cuptor presarati patrunjelul tocat.
Pofta mare!
Adaugat de: Bucatarul Amator