joi, 27 martie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Placinta cu dovleac

Prin perindarile noastre prin Dobrogea o doamna gospodina a avut amabilitatea de a ne prepara si de a ne servi cu o placinta de dovleac. Placinta a fost facuta asa cum inca se mai gateste intr-o gospodarie de la tara, incepand de la dovleacul din gradina, framantarea aluatului in copaia de lemn si intinderea acestuia pe o masuta de lemn si coacerea placintei intr-un cuptor cu lemne.

Ingrediente reteta culinara Placinta cu dovleac

Aluatul: faina, 1 ou, 50 ml ulei, 2 pahare de apa, un praf de sare. Se amesteca si se framanta pana rezulta coca. Se lasa la odihnit 10-15 minute. Se imparte aluatul in 2 jumatati si se intind foile. Daca doriti si acestea se lasa cateva minute la zvantat.

Mod preparare reteta culinara Placinta cu dovleac

Se curata in acest timp dovleacul (1,5 kg) si se razuie. Inainte de a fi intins pe foaia de placinta, aceasta se unge cu ulei. Presaram dovleacul amestecat cu zahar si cu un praf de scortisoara (daca doriti si va place scortisoara) pe foaie apoi se ruleaza foaia din ambele parti, se portioneaza si se aseaza in tava unsa cu untura sau ulei. La fel se procedeaza si ce cea de-a doua foaie. Dupa de se aranjeaza placintele in tava se ung cu ulei se presara cu zahar si se da la cuptorul incins. Se tine la cuptor pana se rumeneste placinta.Daca nu puteti sau nu aveti indemanarea de a prepara foile de placinta, puteti folosi si foile de placinta din comert.

Ca o specificatie, tava folosita pentru aceste cantitati, avea un diametru de 40 de cm si s-a umplut 1/2 din tava.

© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Reteta Lufar la grătar cu legume coapte

Lufar la grătar cu legume coapte

0
Lufărul este un pește răpitor deosebit de gustos, apreciat pentru carnea sa albă, fragedă și aromată. Îl găsim în apele Mării Negre, unde înoată...

RECOMANDAM