Este o reteta caracteristica localitatii Sfantu Gheorghe.Pentru inceput sa precizam ce este proboiul. Proboiul este sacul in care isi tine sturionul icrele. Datorita faptului ca pescuitul la sturion este interzis, aceasta placinta traditionala nu se mai prepara.Cum se facea aceasta placinta: se fierbe proboiul aproximativ 15 minute. Separat, folosind fiertura de la proboi, se fierbe ½ ceasca de orez. Apoi se caleste o ceapa mica la care se adauga proboiul taiat bucatele mici (asa cum taiem de exemplu burta de vita), orezul fiert, sare dupa gust si piper. Acestea se amesteca devenind umplutura.Aluatul este simplu, realizat din faina, apa si sare.Se intinde cu un facalet de lemn aluatul in foaie, pe cae se intinde compozitia. Se ruleaza se portioneaza si se aseaza pe tava unsa cu ulei. Se mai unge si peste placinta cu ulei si se da la cuptor pana se rumeneste.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate