duminică, 19 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPovestiri din Delta DunariiImpresii din Delta Dunarii - Liviu Hariton

Impresii din Delta Dunarii – Liviu Hariton

… este una scurta si directa: pana nu ai facut dreapta sau stanga, de oriunde de pe bratul Sulina, nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii!

Nu de putine ori am auzit diversi ”exploratori” care sustineau sus si tare ca au fost in Delta Dunarii dar, de fapt, ei au fost cu pasagerul de la Tulcea la Sulina… Intr-adevar, mergand la Sulina, tai Delta de la un cap la altul dar nu ai vazut niciuna din minunatiile pe care le ofera cei 3446 kilometri patrati de Delta.

Desi locuiesc la portile Deltei Dunarii – in orasul Tulcea – nu ma pot lauda cu prea multe vizite in Delta Dunarii. Este cam aceeasi relatie ca cea dintre constanteni si Marea Neagra sau brasoveni si munte .

Primul meu contact cu Delta Dunarii l-am avut in vremea copilariei, cand, pustan fiind, ai mei ma duceau sa-mi petrec vacanta de vara la bunici, la Sulina. De acolo, am ajuns la ceea ce a fost pe vremuri Complexul turistic Rosu. Acolo esti fix in inima Deltei Dunarii, inconjurat de lantul de lacuri Puiu – Rosu – Rosulet.

Delta Dunarii este un loc in care trebuie sa te deplasezi musai cu barca. Este un loc in care trebuie sa dormi musai la cort. Altfel nu ai nici o sansa sa auzi vocea naturii.

Nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii pana nu te-ai intors de acolo ciuruit de tantari.

Nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii pana nu te-ai intors de acolo cu minim o poza cu nuferi. Nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii pana nu ai pescuit broaste cu ambalaj de cornuri 7 Days. Nu poti spune ca ai fost in Delta pana cand nu a navalit adrenalina in vene cand ai simtit cum se lupta cu tine stiuca, de la celalalt capat al firului lansetei.

Nu poti spune ca ai fost in Delta pana nu au mancat o ciorba de peste, din rodul rabdarii tale de dimineața de dinainte de a se ”cracana” de ziua si pana seara cand Soarele nu este nimic altceva decat un disc rosu atarnat deasupra orizontului…

Asadar, ai fost in Delta Dunarii? Nu te grabi sa raspunzi, gandeste-te bine inainte…

PS: Nu mai rupe nuferii! Se simt mai bine in apa decat atarnati la gatul tau…

Liviu Hariton

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0