joi, 7 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPovestiri din Delta DunariiImpresii din Delta Dunarii - Liviu Hariton

Impresii din Delta Dunarii – Liviu Hariton

… este una scurta si directa: pana nu ai facut dreapta sau stanga, de oriunde de pe bratul Sulina, nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii!

Nu de putine ori am auzit diversi ”exploratori” care sustineau sus si tare ca au fost in Delta Dunarii dar, de fapt, ei au fost cu pasagerul de la Tulcea la Sulina… Intr-adevar, mergand la Sulina, tai Delta de la un cap la altul dar nu ai vazut niciuna din minunatiile pe care le ofera cei 3446 kilometri patrati de Delta.

Desi locuiesc la portile Deltei Dunarii – in orasul Tulcea – nu ma pot lauda cu prea multe vizite in Delta Dunarii. Este cam aceeasi relatie ca cea dintre constanteni si Marea Neagra sau brasoveni si munte .

Primul meu contact cu Delta Dunarii l-am avut in vremea copilariei, cand, pustan fiind, ai mei ma duceau sa-mi petrec vacanta de vara la bunici, la Sulina. De acolo, am ajuns la ceea ce a fost pe vremuri Complexul turistic Rosu. Acolo esti fix in inima Deltei Dunarii, inconjurat de lantul de lacuri Puiu – Rosu – Rosulet.

Delta Dunarii este un loc in care trebuie sa te deplasezi musai cu barca. Este un loc in care trebuie sa dormi musai la cort. Altfel nu ai nici o sansa sa auzi vocea naturii.

Nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii pana nu te-ai intors de acolo ciuruit de tantari.

Nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii pana nu te-ai intors de acolo cu minim o poza cu nuferi. Nu poti spune ca ai fost in Delta Dunarii pana nu ai pescuit broaste cu ambalaj de cornuri 7 Days. Nu poti spune ca ai fost in Delta pana cand nu a navalit adrenalina in vene cand ai simtit cum se lupta cu tine stiuca, de la celalalt capat al firului lansetei.

Nu poti spune ca ai fost in Delta pana nu au mancat o ciorba de peste, din rodul rabdarii tale de dimineața de dinainte de a se ”cracana” de ziua si pana seara cand Soarele nu este nimic altceva decat un disc rosu atarnat deasupra orizontului…

Asadar, ai fost in Delta Dunarii? Nu te grabi sa raspunzi, gandeste-te bine inainte…

PS: Nu mai rupe nuferii! Se simt mai bine in apa decat atarnati la gatul tau…

Liviu Hariton

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuitul în luna decembrie

0
Despre pescuitul în luna decembrie. Luna decembrie aduce cu sine temperaturi scăzute și condiții reci în mediul acvatic, iar pescuitul poate deveni o provocare...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0