joi, 11 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinarePrajituri dulciuriPrajitura cu blat cu mere caramelizate

Prajitura cu blat cu mere caramelizate

Iata ca am preparat o prajitura dupa o reteta culeasa in vara aceasta dintr-o localitate de la malul Dunarii.

Ingrediente reteta culinara Prajitura cu blat cu mere caramelizate

8 oua, 2 cani de zahar, 8 linguri de faina, 1 kg mere, 1 pachet unt, esenta vanilie.

Mod preparare reteta culinara Prajitura cu blat cu mere caramelizate

Merele decojite, curatate si taiate in bucatele, se aseaza in tava, se presara 1 cana de zahar si printre ele se aseaza bucati de unt. Se da tava la cuptor pana se caramelizeaza merele, adica prind o culoare aurie. Se lasa tava la racit. Se separa albusurile de la oua si se bat bezea impreuna cu cealalta cana de zahar, zaharul adaugandu-se treptat. Se adauga apoi galbenusurile, se amesteca si treptat se adauga faina. Se adauga esenta de vanilie dupa gusturi. Compozitia se toarna peste merele caramelizate si se da la cuptor la copt. Dupa ce s-a racit blatul se rastoarna si se orneaza cu frisca dupa gust si fructe crude sau cu ceea ce va inspira si va place.

© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

2 COMENTARII

  1. O PRAJITURA FF BUNA SI USOR DE FACUT .
    EU FACEAM FF DES SHI O FAC SI ACUMA AICI IN ITALIA .
    O FAC ROTUNDA SHI ESE CA UN TORT .
    SE POATE PUNE , PESTE MERELE CARAMELIZATE , ORCE RETETA DE CHEK ,se poate face shi cu mere intregi curatate , scobite shi in centru se poate pune dulceata de vishine , cu miez de nuca rashita .. se pune apa , shi se da la caramelizat , pana scade apa shi merele sant muiate .. se rastoarna aluatul de cheg, preferat , shi se coace .. iese un tort ff bun, ornat dupa preferinte ..este ff racoros .. ushor la o masa de onomastica , eu el faceam la sf vasile , uneori , pe langa alte dulciuri ff multe ,ca sa fie ceva shi mai usor de digerat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM