Ingrediente reteta culinara Prajitura cu mere – necesare pentru blat
- 12 linguri faina
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- o jumatate de cana de lapte caldut
- 1 praf de copt
- 1 plic de zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
Mod preparare reteta culinara Prajitura cu mere
Merele:4 mere mai marisoare care se curata de coasa,se rad pe o razatoare si se amesteca cu 4 linguri zahar si o lingurita de canela-se pun la scurs de sucul lor. Blatul: faina se amesteca cu 4 linguri ulei ,o jumatate de cana de lapte caldut ,praf de copt,un plic zahar vanilat,coaja de la o lamaie,4 galbenusuri si 4 linguri zahar tos.
Albusurile de la oua se mixeaza cu celelalte 4 linguri de zahar ,dupa aceea se adauga in compozitie si albusurile mixate. Se amesteca toata compozitia pina devine o pasta omogena.
Tava se prepara cu hirtie si se toarna compozitia in tava, peste care se adauga si merele rase.
Cuptorul se prepara la 180 de grade si se lasa 10 minute.
Dupa zece minute se adauga tava cu compozitia in cuptor si se mai lasa inca 5-10 minute la 180 de grade. Dupa care se pune la 200 de grade cam circa 20 – 25 de minute.Inainte sa scoatem prajitura din cuptor cu 5-7 minute adaugam si sucul de la mere peste toata compozitia.
La terminare se scoate tava se presara zahar pudra si se taie dupa preferinte.
Pofta buna!
Adaugat de: Adriana Balea