9

UPDATE 24.12.2020: A aparut proiectul de Ordin de prohibitie pe 2021. Vezi aici sinteza celor mai importante prevederi.


In  prezent, se lucreaza la propunerile Ordinului de prohibitie privind stabilirea perioadelor si a zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii in anul 2021, urmand ca dupa 15 noiembrie sa avem o forma a ordinului de prohibitie, avand astfel posibilitatea astfel sa ne planuim din timp iesirile la pescuit.

Ce stim pana acum referitor la perioadele de prohibitie la pescuit pe 2021?

 • Pescuitul la stiuca este interzis in perioada 1 februarie 2021 – 15 martie 2021.
 • La pastravul indigen, pastravul curcubeu si pastravul fantanel, pescuitul este interzis pana pe 31 martie 2021.
 • In aprilie 2021, prohibitia se incheie pentru pescuitul de sturioni.

Avand in vedere ultimul ordin de prohibitie, care a instituit masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricaror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, incepand cu data 04 aprilie, putem specula ca in 2021 se va merge pe acelasi format si prohibitia generala va incepe in prima saptamana din aprilie.

Sa speram ca evolutia pandemiei COVID-19 va fi favorabila, totul va fi bine si nu va afecta pescarii ca in anul 2020.

DISTRIBUIȚI
Etichete:

9 COMENTARII

 1. totusi cand au de gand sa publice perioada de prohibitie pentru anul 2021?
  apropo stiati ca am ramas singura tara cu prohibitie de 60 zile?
  mai sunt cateva tari balcanice cu 30 zile prohibitie, restul tarilor nu au prohibitie!

 2. Dacă scăpăm de braconierii electricieni și plasele monifilament, poate în 10 ani vom avea ceva pește pe apele sălbatice. Dar când vezi ca sunt mii de nenorociți cu bateria la pescuit….. moare și ultima fărâmă de speranță.

  • Daca ai vazut braconierii, de ce nu ai sunat la politie? Degeaba facem reforma online, ca la fata locului unii ii intreaba daca au de vanzare.

   • daca suni la politie stii cine este interogat primul? pana termina cu tine faptasul este plecat si tu ramai ca prostul cu politia pe cap

 3. Sa copieze sistemul unguresc. În pandemie guvernul maghiar a cumpărat de la particulari peste și au populat sectoare din râuri și din Dunăre, la noi e plin de plase și de indivizi ce dau la curent aici stam bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune