0

In urma discutiilor purtate intre reprezentantii pescarilor din Delta Dunarii si cei ai ARBDD, s-au creionat cateva propuneri ce privesc prohibitia pescuitului pe 2019. Astfel, s-a propus ca perioada de prohibitie sa fie decisa in functie de temperatura apei si de zona in care se aplica. De exemplu in anumite zone din Delta Dunarii, pestele intra in perioada de reproducere cu o luna mai devreme decat perioada generala decisa de catre ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura).

Se discuta ca lacul Isac din Delta Dunarii sa devina zona pilot in ceea ce priveste pescuitul C&R (prinde si elibereaza), o zona dedicata exclusiv pescuitului recreativ/sportiv . Cat despre sistemul de pescuit recreativ/sportiv al stiucii in Delta Dunarii instituit in 2018, sistemul C&R (prinde si elibereaza), se pare ca a fost pe placul pescarilor (probabil celor profesionisti), asa ca se doreste si in 2019 un pescuit recreativ/sportiv controlat al stiucii in Delta Dunarii cu o retinere de maxim 2 exemplare/pescar/zi care sa nu depaseasca impreuna cele 5 kilograme legale.

Sunt vesti ca in 2019 am putea avea pescuit sportiv si la crap. Adica in regim C&R (prinde si elibereaza). Sa nu mai spunem ca se discuta si varianta ca in 2019 de a avea catch and release la crap si stiuca in Delta.

Sa speram ca in creionarea proiectul de ordin de prohibitie pentru 2019 vor fi implicate si Asociatiile de pescari sportivi/recreativi nu numai cele de pescari profesionisti, astfel incat sa existe un echilibru intre pescuitul recreativ si cel comercial in Delta Dunarii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…