duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseProhibitie pescuit 2019 – propuneri pentru proiectul de ordin de prohibitie

Prohibitie pescuit 2019 – propuneri pentru proiectul de ordin de prohibitie

UPDATE 04.02.2019. A fost publicat in Monitorul Oficial ORDINUL nr 54/76 din ianuarie 2019 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2019. (Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85/04.02.2019)

UPDATE 10.12.2018. A fost publicat proiectul de ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2019.

Vezi cateva puncte de interes si noutati din prezentul Proiect de Ordin de prohibitie pe 2019.


In urma discutiilor purtate intre reprezentantii pescarilor din Delta Dunarii si cei ai ARBDD, s-au creionat cateva propuneri ce privesc prohibitia pescuitului pe 2019. Astfel, s-a propus ca perioada de prohibitie sa fie decisa in functie de temperatura apei si de zona in care se aplica. De exemplu in anumite zone din Delta Dunarii, pestele intra in perioada de reproducere cu o luna mai devreme decat perioada generala decisa de catre ANPA (Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura).

Se discuta ca lacul Isac din Delta Dunarii sa devina zona pilot in ceea ce priveste pescuitul C&R (prinde si elibereaza), o zona dedicata exclusiv pescuitului recreativ/sportiv . Cat despre sistemul de pescuit recreativ/sportiv al stiucii in Delta Dunarii instituit in 2018, sistemul C&R (prinde si elibereaza), se pare ca a fost pe placul pescarilor (probabil celor profesionisti), asa ca se doreste si in 2019 un pescuit recreativ/sportiv controlat al stiucii in Delta Dunarii cu o retinere de maxim 2 exemplare/pescar/zi care sa nu depaseasca impreuna cele 5 kilograme legale.

Sunt vesti ca in 2019 am putea avea pescuit sportiv si la crap. Adica in regim C&R (prinde si elibereaza). Sa nu mai spunem ca se discuta si varianta ca in 2019 de a avea catch and release la crap si stiuca in Delta.

Sa speram ca in creionarea proiectul de ordin de prohibitie pentru 2019 vor fi implicate si Asociatiile de pescari sportivi/recreativi nu numai cele de pescari profesionisti, astfel incat sa existe un echilibru intre pescuitul recreativ si cel comercial in Delta Dunarii.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM