Cand mergem la Marea Neagra cautam cochilii de rapane sa le luam ca amintire, ei bine eu am cautat rapane vii, le-am gasit si le-am gatit de curiozitate, chiar a iesit ceva de apreciat.
Ingrediente reteta culinara Rapane din Marea Neagra la tigaie
Rapane din Marea Neagra, usturoi, sos chilli-sweet (Lidl), unt, lamaie, 1 ardei iute rosu mic, ghimbir, piper, ulei, sos de soia.
Mod de preparare reteta culinara Rapane din Marea Neagra la tigaie
Am pus rapanele cu cochilie in apa calda si am putut sa le curat, apoi le-am oparit in apa fierbinte timp de 6 minute. Le-am pus la marinat cu piper si zeama de lamaie timp de 30 minute. Apoi, am pus 2 linguri de ulei intr-o tigaie incinsa, am adaugat un cub de unt, usturoi zdrobit, ghimbir si am pus rapanele, amestecand des. Am adaugat putin sos de soia, sos chilli sweet, ardeiul iute taiat rondele si am amestecat usor la foc mediu. O delicatesa.
Adaugat de: Angel Gabriel