Poate v-ati intrebat cum de este atat de bun carasul prajit atunci cand il mancati la o pensiune in Delta Dunarii. Pai, un prim secret il reprezinta chiar pestele in sine, care este proaspat.
Apoi, mai sunt cateva trucuri mititele care il face sa iasa atat de bun. In primul rand, atunci cand se face caras prajit trebuie sa stiti ca cel mai bun este pestele de pana in 300 g, adica mai mare un pic ca palma (fara sa luam coada in calcul). La aceasta dimensiune este perfect, are o carne aproape de maturitate, frageda si dulce. Cu cat este mai mare, carnea devine usor amaruie, nederanjant dar sesizabil.
Un alt mic secret este pregatirea pestelui pentru prajit. Il curatam, il spalam, il zvantam, ii dam un praf de sare, il tavalim prin faina sau malai si-l prajim. Ca sa iasa bun, bun de tot, inainte de prajire carasul se cresteaza des si se freaca cu sare mare. Asta dupa ce a fost lasat sa se scurga toata apa si s-a zvantat carnea. Se lasa sarat asa, sa patrunda sarea cel putin 30 de minute. Dupa aceste operatiuni este gata de prajit.
Acum ca pestele este preparat, nu mai ramane decat sa-l prajim bine pe ambele parti si este gata de a fi servit, la fel de gustos ca si cel din Delta Dunarii!
Caras prajit ca in Delta Dunarii – cum se face
ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE
De fiecare data cand ma duc la gazda mea din Delta il rog sa-mi faca numai carasi de astia. Nu ma intereseaza salau, stiuca etc. Caras prajit, asa crestat des si crocant! Cel mai bun peste!