miercuri, 24 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareMancaruri cu pesteCaras prajit ca in Delta Dunarii - cum se face

Caras prajit ca in Delta Dunarii – cum se face

Poate v-ati intrebat cum de este atat de bun carasul prajit atunci cand il mancati la o pensiune in Delta Dunarii. Pai, un prim secret il reprezinta chiar pestele in sine, care este proaspat.
Apoi, mai sunt cateva trucuri mititele care il face sa iasa atat de bun. In primul rand, atunci cand se face caras prajit trebuie sa stiti ca cel mai bun este pestele de pana in 300 g, adica mai mare un pic ca palma (fara sa luam coada in calcul). La aceasta dimensiune este perfect, are o carne aproape de maturitate, frageda si dulce. Cu cat este mai mare, carnea devine usor amaruie, nederanjant dar sesizabil.
Un alt mic secret este pregatirea pestelui pentru prajit. Il curatam, il spalam, il zvantam, ii dam un praf de sare, il tavalim prin faina sau malai si-l prajim. Ca sa iasa bun, bun de tot, inainte de prajire carasul se cresteaza des si se freaca cu sare mare. Asta dupa ce a fost lasat sa se scurga toata apa si s-a zvantat carnea. Se lasa sarat asa, sa patrunda sarea cel putin 30 de minute. Dupa aceste operatiuni este gata de prajit.
Acum ca pestele este preparat, nu mai ramane decat sa-l prajim bine pe ambele parti si este gata de a fi servit, la fel de gustos ca si cel din Delta Dunarii!

Galerie fotografii reteta culinara: Caras prajit ca in Delta Dunarii

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

  1. De fiecare data cand ma duc la gazda mea din Delta il rog sa-mi faca numai carasi de astia. Nu ma intereseaza salau, stiuca etc. Caras prajit, asa crestat des si crocant! Cel mai bun peste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM