Retete:

    Bors pescaresc ca in Delta Dunarii

    Categoria reteta culinara: mancaruri cu peste

    Iata cel mai simplu mod de a realiza un bors pescaresc adevarat de peste, asa ca in Delta Dunarii. Reteta culinara este testata ani de-a randul de catre membri Redactiei info-delta.ro prin perindarile cu cortul in Delta Dunarii

    Ingrediente reteta culinara Bors de peste ca in Delta Dunarii

    • 1,5 kg peste cat mai diversificat (peste gras si slab)
    • 3 cartofi
    • 1 rosie
    • 1 ardei gras
    • 2 cepe
    • boia, sare.
    • Verdeata
    • Otet

    Mod de preparare reteta culinara Bors de peste ca in Delta Dunarii

    Se curata pestele, se taie capul, coada, inotatoarele si se spala. Apoi se taie in bucati de 2 degete si se sareaza. Cepele se curata si se taie in fasii subtiri. Cartofii se curata si se taie cubulete.

    Pentru ca borsul de peste sa iasa ca-n Delta Dunarii trebuie sa-l preparati la ceaun, la foc de lemne. Puneti ceaunul la foc cu apa. Adaugati legumele, ceapa taiata solzisori, cartofi taiati cubulete si cand acestea s-au patruns adaugati incet pestele si rosiile taiate si ardeiul gras. Cand pestele incepe sa fiarba adaugati o lingura de sare si doua de otet. Potriviti la sfarsit borsul de sare si otet dupa gust si adaugati verdeata tocata marunt.

    Modul de servire, asa cum am vazut la lipovenii din Delta: se scoate pestele din borsul de peste si se aseaza pe un platou. Se face un mujdei de usturoi ce se dilueaza cu un polonic de zeama de ciorba.  Intai se serveste pestele cu mujdei si apoi se serveste zeama.

     Fotografii preparare reteta culinara Bors de peste ca in Delta Dunarii

     
    © Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate

    Adaugat de: Redactia info-delta.ro
    la 12/01/2009
    Vizualizari 11623 ori

    DISTRIBUIȚI

    7 COMENTARII

    1. Nici vorba…! De aceea nu gasesti un bors pescaresc adevarat, pt ca se popularizeza astfel de retete aiuristice! Va spun doar ca o parte din peste se fierbe 4-5 ore…restul e poveste (secreta) 😉

    2. Domnilor bucatari,nu schimbati reteta de bors de peste pescaresc ci specificati ca e divagatie pe aceiasi tema.Cind cineva,nu apartine locului si da retete ,se cunoaste.Mai ramine sa spuneti ca se pune si un pumn de orez si…………….e ca in Maramu.Recunosc ca nici in zona noastra Tulcea,Delta Dunarii,nu toate gospodinele stiu sa faca bors de peste pescareste,fac tot divagatii.Oricum facut corect e ………minunat

    3. @Catalin, ai dreptate am corectat. Imi ramasese intiparit in memorie din cauza faptului ca eu procedez tocmai invers:)

    4. Este corecta observatia! Am uitat sa adaugam otetul! El are un rol dublu: sa „intareasca” pestele ce este pus la fiert, astfel ca el sa nu se zobeasca la preparare si cel de-al doilea rol de a acri ciorba. Iar despre ardeiul iute … da un mare plus borsului pescaresc.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Va recomandam sa cititi

    Tura cu canoea in Delta Dunarii

    Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…