Multi cei care au fost in delta pe langa mancarurile de peste au remarcat feluritele moduri in care le-au fost servit mujdeiul de usturoi. Nu se poate spune ca exista o reteta fixa de mujdei de usturoi facut in delta, deoarece fiecare bucatareasa sau bucatar are micul lui ingredient special. La baza sta usturoiul frecat cu ulei si sare la care se adauga in diferite combinatii : verdeata tocata, ardei copt, rosie coapta, smantana, ardei iute etc.
Mujdei de usturoi ca in Delta Dunarii – cum se face
Cel mai cel mujdei de usturoi cu marca Delta Dunarii este acesta: se curata usturoiul, se zdrobeste, se freaca cu sare si apoi se adauga ulei treptat, amestecand pana devine ca o maioneza. Operatiunea se desfasoara intr-un vas de ceramica iar amestecarea se face cu o lingura de lemn. Maioneza de usturoi se drege cu zeama din ciorba de peste, rezultand un mujdei de usturoi original. Pofta buna!
Facut la blender, asta-i ultima moda in delta.
cum zbrobiti usturoiul, in morjar cu pistil sau cum?
Din pacate la pensiuni nu se mai face asa ceva. Sau cel putin eu nu am mai intalnit decat o pasta alba de usturoi facuta la blender. Nu mai sta nimeni sa frece manual mujdeiul.
Ba da, eu,……!
Delicios , chiar acum fierb niste cartofi in coaja si prepar mujdeiiiiii!