Retete:

    Plachie dobrogeana de crap

    Categoria: specific dobrogene

    Pestele curatat, spalat si zvantat se taie in bucati potrivite. Se prajeste doar cat sa se faca pe jumatate.

    Intr-un vas se incinge uleiul si se adauga ceapa taiata felii. Se amesteca continuu si cand incepe ceapa sa se inmoaie se inabuse cu apa. Dupa aproximativ 3 minute se adauga rosiile in bulion, 1 frunza de dafin, usturoiul taiat rondele subtiri sau dat prin zdrobitor, boia si se condimenteaza cu sare si piper. Daca nu avem rosii la bulion se pot folosi rosii proaspete care se vor opari, decoji si taiate in cuburi inainte de a fi adaugate.Dupa ce da cateva clocote se toarna sosul rezultat intr-o tava si se aseza bucatile de peste deasupra. 
    Se da la cuptor incins, la foc mediu pentru aproximativ 20 minute. Din cand in cand se stropeste pestele cu sos din tava ca sa nu se usuce. La sfarsit se adauga vinul. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.

    Necesare: Crap (1,5 kg), ulei (5 linguri), ceapa (3 bucati), rosii in bulion sau 500 g de rosii proaspete, dafin (1 frunza), usturoi (1/2 capatana), vin alb (150 ml), patrunjel verde, boia dulce, sare, piper.

    Pofta buna!


    Adaugat de: Redactia info-delta.ro
    la 21/01/2016
    Vizualizari 4990 ori

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Va recomandam sa cititi

    Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

    Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

    Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

    Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

    Ultima Frontiera, regal la stiuca

    Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

    Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

    Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…