Retete:

    Sturion la gratar – Alex Farca

    Categoria: mancaruri cu peste

    Acum o săptamână am avut o sesiune foto cu un personaj încântător. Încântător pentru simţurile mele gustative. Aşa că, după sesiunea foto la care am avut bineînţeles ajutor, am purces la tranşarea în bucăţi egale a personajului cu pricina. Nu vă speriaţi, nu sunt doctor Jakyll, personajul este un sturion de 2 kg, pescuit cu respect de pe raftul cu fulgi de gheaţă al unui magazin al cărui nume-nu-poate-fi-rostit.

    Cum afară era răcoare şi vântul adia uşor (a se înţelege 35°C la umbră, şi frunza neclintită) m-am hotărât că e timpul pentru un grătar.

    Deci să începem prin a pune la marinat rondelele de sturion cu zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de limetă, 3 căţei de usturoi mărunţiţi bine şi un strop de ulei de măsline. Se amestecă bine într-o pungă de plastic şi se lasă 1 oră la loc de reculegere şi răcoare.Pregătim cărbunii şi cele necesare pentru ca grătarul să se încingă bine. Daca am terminat aici, ne gândim la garnitură. Ceva simplu – un orez basmati tras în unt şi înmiresmat cu mărar proaspăt.Ne reîntoarcem la personajul tranşat şi marinat şi împreună mergem la grătar.

    Am uitat să vă spun că în punga cu sturion au poposit şi nişte scoici dezinhibate complet şi gata de aventură. Deci, bucăţile de sturion fac cunoştinţă cu grătarul încins, iar scoicile se aliniază cuminţi pe o ţepuşă. Nu vor sta foarte mult să se împrietenească, ci doar cât să pară că au fost la solar.

    Aranjăm pe farfurie bucăţile de sturion, orezul şi le asociem cu un sos de muştar. Pentru sosul de muştar vom folosi un ou, lămâie şi muştar având ca rezultat imediat o maioneză onestă la care adăugăm o lingură de muştar, un căţel de usturoi mărunţit, o cana de smântână dulce şi o lingură de mărar poaspăt. Poftă bună !

    Reteta si imagini oferite de Alex Farca din LumeaMare


    Adaugat de: Alex Farca
    la 20/07/2010
    Vizualizari 13668 ori

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Va recomandam sa cititi

    Cum a fost in tura cu canoea din Delta Dunarii

    Am ramas dator sa va impartasesc experienta mea din Delta Dunarii cu canoea. Initial a fost vorba sa ne urcam intr-un caiac dublu, dar cand am vazut la mal canoea mi s-a parut mai spatioasa si mai eleganta asa ca am ales canoea. Pentru ca e…

    Degustari de vinuri la Crama Dobrogeana - Alcovin Macin

    Nu stim cum se intampla dar de fiecare data cand facem cate-o tura prin Dobrogea de Nord, inevitabil ajungem si pe la Crama Dobrogeana din Macin. Unde mai pui la socoteala ca de fiecare data oamenii de acolo ne intampina ca niste adevarate gazde cu bucate…

    Ultima Frontiera, regal la stiuca

    Daca nu ai pescuit niciodata, nu ai cum sa intelegi ce tremur iti taie respiratia la pleoscaitul cozilor si sunetul ascutit al franei, cand esti atacat la capatul sperantelor tale de cate un monstru mult visat. Dar totusi poti sa ti dai seama cum adrenalina curge…

    Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

    Aici va spuneam ca in minivacanta din delta am stat la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ma aflam pe plaja din fata hotelului am realizat de fapt ca anul trecut am publicat intr-o sectiune din site o fotografie ce…