Ingrediente necesare reteta culinara Saramura de biban ca in Delta Dunarii
- Bibani din Delta Dunarii
- 2 ardei grasi
- 5-6 rosii
- 4-5 catei usturoi
- 1 ardei iute
- Patrunjel verde
- Cimbru, piper, sare grunjoasa
Mod preparare reteta culinara Saramura de biban ca in Delta Dunarii
In primul rand trebuie sa aveti bibani de Delta Dunarii. Glumesc, merg si cei de la market, dar sa fie proaspeti. Se curata bibanii, se spala bine si se sareaza abundent cu sare grunjoasa. Se lasa asa cel putin 30 de minute sa-si ia sarea. Intre timp faceti focul la gratar. Se coc bibanii la jar domol,pe toate partile numai bine cat sa se faca carnea si sa se arda solzii. Daca e arsura prea multa pe pesti, ii bateti usor cu clestele de gratar pana se curata.
Langa peste se pun la gratar rosiile, ardeii grasi si ardeiul iute. Rosiile cand sunt coapte se toaca, fara coaja. Si la ardeii grasi se indeparteaza coaja si se taie in bucatele mai mari. Usturoiul se toaca marunt.
Se pune apa la fiert. Dupa ce a dat in clocot, adaugam patrunjelul verde tocat, piper si cimbru uscat dupa gust. Se lasa cateva minute.
Cand bibanii sunt facuti, se aseaza intr-o tava inalta, peste ei se toarna rosiile tocate marunt si ardeii grasi si usturoiul tocat. Se adauga si ardeiul iute copt si curatat de coaja. Peste tot se toarna apa clocotita cu mirodenii si se lasa acoperita tava cu folie de aluminiu cateva minute astfel incat sa se combine toate aromele din tava. Se serveste desigur cu mamaliga.
Cea mai buna! Cel mai gustos peste in saramura!