Sordoleaua se poate face cu orice fel de peste si mai exista si varianta cu peste afumat.
Ingrediente reteta pescareasca Scordolea
- 1,5 kg peste
- 1,5 kg cartofi
- 5 catei usturoi
- Patrunjel verde
- Cateva nuci (miez)
- piper, cimbru, sare si ardei iute (dupa preferinte)
Mod de preparare reteta pescareasca Scordolea
Intr-o oala se fierb 1,5 kg cartofi cu putina sare …pot fi taiati ca ptr piure! In alta oala se pun la fiert cu sare 1,5 kg peste (recomandat stiuca, salau). Dupa ce au fiert cartofii se face un piure cu putin lapte si 5 catei de usturoi iar cand este gata se pune patrunjel tocat si nuci tocate marunt. Pestele fiert se alege de oase apoi se toaca marunt adaugandu-se piper, cimbru si dupa preferinte ardei iute tocat.
Intr-un platou inalt se monteaza scordoleaua incepand de pe fundul platoului cu un rand de piure apoi peste el un rand de peste …iar deasupra obligatoriu ultimul rand sa fie piure. Se orneaza cu un strat subtire de maioneza si se decoreaza cu masline si gogosari. Un adevarat deliciu al papilelor gustative. Pofta buna!
Adaugat de: Mihaela Pavel