Salata de hamsii sau hamsii marinate. O reteta extrem de simplu de preparat dar …. necesita rabdare. Avem nevoie de 500 g de hamsii sarate, 1 ceapa mare, cateva boabe de piper, ulei si otet. Pentru inceput, se spala bine de tot hamsiile in apa rece si se lasa la desarat cateva ore.Se curata fiecare pestisor in parte, o munca ce-ti pune la grea incercare rabdarea. Curatatul hamsiilor consta in desprinderea capului incepand din partea de sus (de la coloana), tragand usor, astfel incat odata cu el sa scoatem si matele. La incepul o sa va vina mai greu, apoi devine rutina. Dupa ce ne-am saturat de curatat hamsiile si in sfarsit am terminat aceasta operatiune stresanta, iarasi spalam bine de tot pestisorii. Apoi taiem solzisori o ceapa mare.
Se aseaza intr-un borcan de 800g alternant straturi de ceapa si de hamsii, sa adauga cateva boabe de piper si se toarna 100 g de otet, 100 g de apa si cateva picaturi de ulei. Surprinzator, totul a incaput la fix in borcan. O sa spuneti ca este prea mult otet. Acuma dupa gusturi, dar in timpul in care lasati compozitia cateva ore la macerat in frigider (de aceea am pus salata in borcan), o sa se mai duca din taria otetului. Daca vi se pare prea mult, mai puneti apa. De pare prea putin se completeaza. Pofta buna!
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
Mi-ai dat o idee extraordinara ca m-am saturat de ton. Hamsii am vzt parca si in supermarketuri. 🙂