marți, 20 februarie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseSalata traditionala cu icre de crap - al zecelea produs romanesc recunoscut...

Salata traditionala cu icre de crap – al zecelea produs romanesc recunoscut si inregistrat la nivel european

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta publicarea in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul punere in aplicare (UE) 1723/2021 al Comisiei din 22 septembrie 2021 inregistrarea unei denumiri in Registrul specialitatilor traditionale garantate, „Salata traditionala cu icre de crap” – STG, aceasta fiind o reteta traditionala, transmisa de la o generatie la alta de peste 30 de ani.

Produsul „Salata traditionala cu icre de crap – STG” este o crema omogena, la obtinerea careia se folosesc urmatoarele ingrediente traditionale: icre de crap, mix de icre de peste de apa dulce, ulei de floarea-soarelui, apa carbogazificata, zeama de lamaie, sare.

Salata traditionala cu icre de crap – STG este realizata in doua variante: cu sau fara ceapa fiarta. Icrele de crap sarate care dau denumirea produsului „Salata traditionala cu icre de crap” sunt mentionate inca din anul 1916, in lucrarea „Pescaria si pescuitul in Romania”, de Grigore Antipa.

A doua materie prima din reteta produsului o constituie „mixul de icre de peste de apa dulce”, mentionate in aceeasi lucrare, cunoscute sub denumirea de ,,Tarama”. Rolul mixului de icre de peste de apa dulce este de a conferi consistenta produsului si de a amplifica gustul icrelor sarate de crap prin faptul ca acestea au la baza in special icre de la specii din familia Ciprinide sarate si maturate.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii

Canal Obretinul Mic – Canalul Lung

0
Canalul de legatura intre Lacul Obretinul Mic si Canalul Lung din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinul Mic - Canalul LungAmplasarea pe harta Canal Obretinul Mic...

RECOMANDAM