Salaul este un peste foarte gustos, insa daca-l preparati cu ciuperci si sos de smantana, iese o mancare delicioasa.
Ingrediente reteta culinara Salau cu ciuperci
Ai nevoie de: 6 fileuri de salau, jumatate de kilogram de ciuperci, 2 cepe, o cutie mare de smantana, o portie mare de cascaval.
Mod preparare reteta culinara Salau cu ciuperci
Fileurile se oparesc in apa cu sare, se aseaza intr-o tava (lasand spatii suficiente intre ele) si se lasa deoparte.Ciupercile se spala bine si se taie in felii subtiri, apoi se oparesc. Se lasa la scurs. Ceapa taiata cubulete se caleste in putin ulei incins iar cand capata o culoare aurie se adauga si ciupercile. Se mai lasa putin la calit, apoi se adauga smantana. Se amesteca si se lasa la fiert trei-patru minute. Sosul astfel pregatit se distribuie uniform peste fileurile se salau. Tava se tine la cuptor pana cand este gata pestele (30-40 minute). Deasupra se toarna in ploaie cascavalul ras, dupa care tava se mai tine cateva minute la cuptor, pana cand se rumeneste partea de deasupra. Pofta buna!
Adaugat de: Ungureanu Daniela