O reteta simpla si extraordinara! Avem nevoie de un salau cam la kilogram sau chiar de 2 daca gatim pentru patru persoane. Pe langa pestele propriu zis mai avem nevoie de cativa cartofi pentru garnitura, sare, piper, patrunjel, maioneza si lamaie.
Sa incepem reteta pentru patru persoane. Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert intr-o oala destul de cuprinzatoare deoarece in zeama in care au fiert cartofii vom adauga pestii intregi (fara sa fie taiati in bucati).
Salaii se curata de mate si se spala. Dupa ce au fiert cartofii si se scot din oala, se adauga pestele si se mai lasa pe foc aproximativ 4-5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Nu uitati sa adaugati si un pic de sare la fiert. Se scot salaii usor ca sa nu se rupa si se aranjeaza pe un platou alaturi de cartofi. Se mai da un praf de sare si de piper atat pe cartofi cat si pe pesti. Cand pestii aproape s-au racit se orneaza cu maioneza. Daca nu preparati in casa maioneza, la cea din comert trebuie sa adaugati zeama de lamaie ca sa devina mai usoara.
Peste cartofi se presara frunze de partunjel tocate. Pofta buna!
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
cartofii nu trebuiesc fierti dupa peste deoarece absorb mirosul de peste care pe alt aliment este dezagreabil!
Reteta este clasica, dar corect este sa se fiarba intai pestele si apoi, dupa scoaterea pestelui se fierb cartofii in supa respectiva. In acest fel cartofii se impregneaza si ei cu gustul de peste. In caz contrar, avem pur si simplu cartofo fierti in apa