sâmbătă, 28 mai 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareMancaruri cu pesteSalau pane cu sos de capere si legume trase la tigaie

Salau pane cu sos de capere si legume trase la tigaie

Ingrediente reteta salau pane cu sos de capere si legume trase la tigaie

Pentru 4 portii de salau pane cu garnitura de legume trase la tigaie sunt necesare urmatoarele:

  • 800 gr file salau
  • 400 gr fasole verde pastai
  • 100 gr morcovi
  • 50 gr unt
  • 100 gr faina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 lingurite capere in otet de la borcan
  • 2 lamai
  • vin alb sec
  • ulei de masline pentru marinata
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper

Mod preparare reteta salau pane cu sos de capere si legume trase la tigaie

In cele ce urmeaza o sa va prezint cum prepar eu aceasta reteta culinara, preferata familiei mele.

Cum marinez fileul de salau

Pentru ca este o reteta mai rafinata, din punctul meu de vedere, salaul il prepar inainte de a-l face pane. Marinez file-ul de salau intr-un amestec format din zeama de la o lamaie, ulei de masline si un amestec de sare, piper si usturoi. Pret de 30 de minute trebuie lasat la rece in frigider.

Cum prepar salaul pane

Se scot bucatile de peste din marinta si se sterg cu un servetel de hartie. Intr-un castron se bat ouale, se trec bucatile de file de salau prin oul batut, apoi se dau prin faina. Se pun la prajit in uleiul incins, la foc mediu, cam 4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta parte pana prinde o crusta de culoare frumoasa, aurie.

Cum prepar sosul de capere cu lamaie si unt

Intr-o tigaie, la foc mic se topeste untul. Apoi se adauga smantana, eu folosind din aceea grasa de 35% grasime, amestecand in continuu pentru omogenizare pret de 2-3 clocote. Sare, piper, o lingurita de zeama de lamaie, un strop de vin alb si caperele completeaza amestecul din tigaie. Lasam compozitia sa se ingroase, sa mai dea in 2-3 clocote. Atunci cand nu am la dispozitie smantana grasa, dupa ce topesc untul adaug faina in ploaie si amestec pentru omogenizare, dupa care vin cu smantana slaba.

Cum prepar legumele trase la tigaie

Pentru aceasta reteta folosesc fasole verde pastai de doua culori (v-am spus ca este o reteta mai sofisticata), si morcov. Cam asta inseamna pentru familia mea “legumele”. Ai nevoie de o tigaie mai mare ca sa ai loc de invartit legumele. Pentru inceput pun putin ulei la incins, apoi adaug morcovul taiat baghete subtiri, deoarece el are timpul mai mare de gatire. Focul este iute. Deoarece avem “pretentii”, fasolea pastai o oparasc inainte. Adica o scufund cateva secunde in apa clocotita si dupa aceea o trec printr-un jet de apa rece. Deci, adaug si fasolea pastai in tigaie si amestec. La final, adauc un praf de sare si piper.

Avand preparat totul, nu va mai ramane decat sa le asezati frumos pe o farfurie si sa le serviti simtindu-va rasfatati.

Adaugat de: Gina S

ARTICOLE DIN SECTIUNE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Video Plaja salbatica de la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii.

Plaja si marea la Sfantu Gheorghe – Video

0
Plaja salbatica de la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii.
Pensiunea Vanessa - cazare de 3 stele în Mila 23

Pensiunea Vanessa