Cea mai buna saramura iese atunci cand combini mai multe specii de pesti. In cazul meu am facut saramura dintr-un crap de Dunare si din stiuci prinse pe o balta privata. Gustul este exceptional, dat in special de crapul salbatic, dar si de maiestria bucatarului. O sa va prezint reteta la modul cel mai simplu, ca sa va iasa mancarica buna, buna de tot. Eu am facut saramura pentru un grup mai mare de oaspeti asa ca va orientati cat peste sa faceti pe gratar.
Ingrediente necesare reteta Saramura de crap si stiuca.
Bucati de crap si stiuca
3 ardei galbeni, 3 ardei kapia si 3 ardei iuti
1 capatana de usturoi
4-5 rosii
1 legatura patrunjel verde
Cateva fire de cimbru verde (merge si cimbru uscat)
Sare, piper, boia dulce
Cum se prepara saramura de crap si stiuca in 10 pasi
1. Pestele se spala, se curata, se portioneaza si se da din abundenta cu sare mare, grunjoasa. Se lasa la frigider minim ½ ora
2. Timp in care faceti jarul la gratar
3. Se pun bucatile de peste la gratar si odata cu ele si legumele
4. Cand este gata pestele se scoate intrun vas
5. Cand sunt gata legumele se scot, se curata de coaja si se toaca
6. Pregatiti zeama. 1 litru de apa la fiert cu piper, boia, sare si crengutele de cimbru. Se da in clocot
7. Se adauga bucatile de peste, legumele tocate in oala cu zeama si se da in fiert.
8. Se opreste focul, se adauga patrunjelul si usturoiul tocat si se pune capacul.
9. Se lasa acoperit minim 1/2ora ca toate cele din oala sa-si ia aromele unele de la celelalte.
10. Se serveste cu mamaliguta!
Am incercat reteta dumneavoastra de saramura si este absolut delicioasa! Combinatia de pesti diferiti ii confera un gust exceptional, dar cred ca secretul sta si in maiestria bucatarului. Multumesc pentru reteta simpla si detaliata, am reusit sa impresionez un grup mare de oaspeti care au fost foarte incantati de saramura de crap si stiuca pe care am pregatit-o pentru ei. Voi incerca reteta si cu alte tipuri de peste, pentru ca deja mi-am facut pofta de o noua portie delicioasa!