Pentru a obtine o saramura de crap exceptionala trebuie sa va spun ca secretul acestei retete consta in condimentele folosite.
Ingrediente reteta culinara Saramura de crap
In afara de crapul mustacios, va mai trebuie:
- 2-3 rosii coapte
- 1-2 ardei iuti
- 1 ardei capia sau gras dar sa fie rosu
- 2-3 catei de usturoi
- o foaie de dafin
- piper boabe (negru, rosu, verde. Daca ai, din toate. Daca nu, doar negru)
- cimbru, salvie, patrunjel verde si desigur multa sare
Mod de preparare reteta culinara Saramura de crap
- Se curata pestele de solzi, se eviscereaza si se scot branhiile.
- Se indeparteaza capul si coada pe care le puteti folosi la ciorba de peste.
- Se scoate osul amar. Asta-i un mic os triunghiular aflat la ceafa pestelui, acolo unde se termina coloana vertebrala. Nu sunt convins ca atunci cand faceti crapul la gratar e musai, da’ cu siguranta e mai sigur. Ca sa fiu sincer, de vreo 2 ori am uitat de el dar mancarea n-a avut nici un fel de gust amar.
- Pestele se taie in bucati si se aseaza pe gratarul incins si uns cu ulei, cu partea cu piele in jos. Cand se desprinde usor de grill, intoarceti-l. La mine a durat vreo 7 minute.
- Se coc rosiile si ardeiul pe grill sau pe o tabla speciala pentru asa ceva, apoi se decojesc si se toaca marunt.
- Intr-un vas cu capac, pregatiti-i mustaciosului un pat din usturoi zdrobit, cimbru, ardei iute tocat, salvie si sare grunjoasa.
- Pe masura ce pestele-i gata, se va pune in vas si va fi acoperit cu capacul.
- Intre timp, puneti la fiert o oala cu apa si condimente: ardei iute tocat, piper boabe, foi de dafin, cimbru, si sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga rosiile si ardeiul tocat si mai lasati cateva minute. Se toarna infuzia obtinuta peste crap astfel incat sa-l acopere complet (am avut nevoie de vreo 600-700 ml apa) si il mai lasati 10 minute sa se odihneasca.
- Se asezoneaza cu patrunjel verde proaspat tocat.
Serviti fierbinte, cu mamaliguta si ardei iute.
Sa va fie de bine!
Adaugat de: Andi de la sabucatarim.ro
multumim tare muuuult