De Pasti, petrecut in Dobrogea, am asistat la prepararea unei retete de scrumbii exceptionala : Scrumbie umpluta cu verdeata.
Reteta este foarte simpla. Avem nevoie de scrumbie poaspata, lamaie si verdeturi (patrunjel, foi de ceapa verde, marar).Se scot matele, se spala bine scrumbia si apoi se cresteaza pe burta pana la sira spinarii, ca sa intre cat mai multa compozitie. Atentie, sa nu crestati scrumbia pe laterale asa cum se procedeaza la scrumbia pe gratar! Se umple cu amestecul de verdeturi, tocate marunt, date cu sare si in zeama de lamaie. Se adauga si 2-3 felii de lamaie.
Apoi, se infasoara pestele in folie de aluminiu si se da la copt pe gratarul incins.Normal ca se serveste cu lamaie din abundenta. Ce sa mai spun decat ca este ceva de vis. Incercati aceasta reteta si o sa va dati seama! Pofta buna!
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate
Primavara, in loc de frunze de ceapa se poate pune samaldru. Merita incercata si combinatia asta. Samaldru, este denumirea populara a unei plante ce creste primavara in padurile din Dobrogea (posibil si in altele .. nu stiu), la umbra si ale carei frunze au gust de ceapa.
am ramas dator cu un raspuns. scorul este 1 la 1. adica mie mi-a placut mai mult clasica scrumbie preparata pe gratar, iar sotia s-a declarat incantata de noua reteta.
Am luat 5 bucati de scrumbie , din care o sa sacrific maine 2 bucati pentru reteta asta. Restul de 3 le prepar traditional .. adica fripte pe gratar, alaturi de ceva mititei, si ceafa. Felicitarile sau reclamatiile, dupa ce testez reteta voastra.