marți, 4 februarie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Sprot marinat in ulei

Ingrediente reteta culinara Sprot marinat in ulei

  • Sprot
  • Otet din vin
  • Ulei floarea-soarelui
  • Sare grunjoasa
  • Vin alb
  • Foi dafin, piper negru, ienibahar, coriandru

Mod de preparare reteta culinara Sprot marinat in ulei

Sprotul proaspat se eviscereaza, decapiteaza si se spala foarte bine. El se pune la sare, acoperit complet de sare grunjoasa si se lasa acoperit la rece 1 zi si jumatate. Apoi se scoate de la sarat, si se spala cu apa rece. In continuare se va pune la marinat in otet din vin, astfel incat sprotul sa fie acoperit complet. Dupa inca o zi si jumatate de stat in otet, la rece, se scot pestii si se spala in jet de apa rece.

Sprotul se aranjeaza intr-o tava, se adauga ulei de floarea soarelui, foi dafin, piper negru, ienibahar, coriandru si se da la cuptorul incins la 200 gC pentru 15 minute.

Sprotul se aranjeaza in borcane peste care se adauga compozitia de ulei si condimente din tava. Pofta buna!

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Ordinul nr. 23/297/2025 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a...

0
Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 95 din 1 februarie 2025Data intrării în vigoare 01-02-2025Având în vedere Referatul de aprobare nr. 916 din 28.01.2025 al...

RECOMANDAM