Ingrediente reteta culinara Sprot marinat in ulei
- Sprot
- Otet din vin
- Ulei floarea-soarelui
- Sare grunjoasa
- Vin alb
- Foi dafin, piper negru, ienibahar, coriandru
Mod de preparare reteta culinara Sprot marinat in ulei
Sprotul proaspat se eviscereaza, decapiteaza si se spala foarte bine. El se pune la sare, acoperit complet de sare grunjoasa si se lasa acoperit la rece 1 zi si jumatate. Apoi se scoate de la sarat, si se spala cu apa rece. In continuare se va pune la marinat in otet din vin, astfel incat sprotul sa fie acoperit complet. Dupa inca o zi si jumatate de stat in otet, la rece, se scot pestii si se spala in jet de apa rece.
Sprotul se aranjeaza intr-o tava, se adauga ulei de floarea soarelui, foi dafin, piper negru, ienibahar, coriandru si se da la cuptorul incins la 200 gC pentru 15 minute.
Sprotul se aranjeaza in borcane peste care se adauga compozitia de ulei si condimente din tava. Pofta buna!