duminică, 26 iunie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareMancaruri cu pesteStiuca umpluta de catre Vijelie

Stiuca umpluta de catre Vijelie

Ingrediente reteta culinara Stiuca umpluta

  • 1 stiuca proaspata 1,4-1,8kg
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 60-80gr de telina
  • 1 cartof fiert cat pumnul
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel, marar, tarhon, cimbru
  • sare, piper

Cum se pregateste stiuca pentru umplut

Se curata de solzi apoi se taie sub “gat” si se trag branhile impreuna cu matele. Se baga la frigider macar o ora sa intepeneasca putin. Se scoate si se bate cu un facalet la milimetru. Se baga apoi degetele intre carne si piele pe la gat si se avanseaza avand grija ca in zona aripioarelor sa desfaca pielea de pe oase fara a gauri pielea. Se ajunge in capat dupa care se taie coloana la 2cm de coada. O curatam cu grija pe cat posibil de resturi de carne si se lasa asa intoarsa ca o soseta. Ii dam un praf de sare sa se intareasca putin si o bagam la frigider pana terminam de facut umplutura.

Mod de preparare reteta culinara Stiuca umpluta

Se trage toata carnea de pe oase si ori o trecem prin masina de tocat carne pe sita mica de 3 ori ori „daca avem” o bagam la blender pana devine pasta. Separat dam pe zdrobitor sau pe cea mai mica sita de la razatoare legumele, tocam zarzavatul foarte marunt si le amestecam cu carnea iar la final batem 2 oua si le omogenizam cu amestecul de carne cu legume. Scoatem pielea de stiuca si o umplem fara insa a forta … trebuie sa ii redam forma naturala fara a forta pielea intrucat aceasta o sa plesneasca la cuptor daca o umplem prea tare. Restul de carne o facem chiftele.

Revenim la stiuca… o punem intr-o tava si facem un sos din vin, sare, piper, cimbru, 2-3 rosii. Zeama trebuie sa fie pana la jumatatea pestelui. Se baga la cuptor pe gratarul din mijloc la foc mediu. Din 10 in 10 minute se ia cu o lingura de supa zeama din tava si se uda stiuca. Cand devine aramie dupa 35-40 minute se scoate pe un platou. Sosul se poate ingrosa putin cu faina sau se lasa intr-un bol.

Cum se prepara sosul de mustar

Separat se face un sos de mustar din jumatate de lamaie, 50-60ml de ulei de masline, sare, piper si mustar cu seminte in el. Se amesteca pana devine ca o maioneza groasa. Se taie stiuca felii si se serveste fie cu sosul ei fie cu sosul de mustar. Musai un vin alb demisec sau sec. Pofta mare !!!!

Fotografii reteta culinara Stiuca umpluta

Adaugat de: Valentin Vijelie Oprisanescu

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Noul cuantum al amenzilor in Delta Dunarii – proiect Hotarare de...

0
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat pe site-ul sau proiectul de Hotarare a Guvernului privind actualizarea cuantumului amenzilor prevazute la art. 13 din Legea...